FRATINI POHVALIO SRBE: Srbija je više EVROPSKA ZEMLJA od drugih država EU!

Predsednik italijanskog udruženja za međunarodne organizacije smatra da EU nije uspela da postigne ključni cilj, a to je da poveže građane i institucije, zbog čega je sve veći razdor između stanovnika EU i institucija u Briselu

  • 2

Predsednik italijanskog udruženja za međunarodne organizacije Franko Fratini rekao je danas u Beogradu da nikada nije video toliko jak nacionalni egoizam i manjak solidarnosti kao sada u izbegličkoj krizi, a da su zemlje poput Srbije, u aktuelnim okolnostima, postupale više evropski od pojedinih članica Unije.

Fratini, koji učestvuje na 5. Beogradskom bezbednosnom forumu, kaže da EU nije uspela da postigne ključni cilj, a to je da poveže građane i institucije, zbog čega je, kako smatra, sve veći razdor između stanovnika EU i institucija u Briselu.

ON JE NAJMLAĐI SRBIN NA ČELU PARTIJE U SRBIJI! Deda mu je bio NARODNI HEROJ i komunista, a on je otišao na drugu stranu!

Govoreći na panelu "Poboljšanje evropskog modela upravljanja: u korak sa napretkom", Fratini je rekao da je "demokratija u EU bolesna". Demokratija treba da bude kompatibilna sa nacionalnim egoizmom, zaključio je bivši ministar spoljnih poslova Italije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreten

    2. oktobar 2015 | 14:20

    A kakvu medjunarodnu tezini ima Fratini??????

  • Janino_ludilo

    2. oktobar 2015 | 13:51

    Demokratija kao i nacionalizam su izmisljotine, za razliku od egoizma, koji je stvaran jer omogucava da svojom pojavom stvara izmisljotine od malo pre. Lecimo egoizam da zivimo malo za promenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA