Evropska banka do sada uložila 372,2 MILIONA EVRA u projekte u Srbiji!

- Nismo zadovoljni nivoom subvencija za Železnice Srbije, pokušavamo da ih smanjimo i u tome će nam pomoći modernizacija železničke infrastrukture u šta je u velikoj meri uključen EBRD - poručila je Mihajlović

  • 0

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je pouzdan partner Srbije i jedan od najvećih kreditora značajnih projekata u saobraćajnoj infrastrukturi, rekla je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

GRADI SE MOST LJUBOVIJA-BRATUNAC: Zorana Mihajlović potpisala ugovor o izgradnji!

Ona je na sastanku sa direktorom ove banke u Srbiji, Danijelom Bergom, razgovarala o procesu reformi Železnica Srbije u koju je EBRD posredno uključen preko kredita sa kojima se obnavljaju pruge ali i o realizaciji kredita u putnoj infrastrukturi, na Koridoru 10.

- Nismo zadovoljni nivoom subvencija za Železnice Srbije, pokušavamo da ih smanjimo i u tome će nam pomoći modernizacija železničke infrastrukture u šta je u velikoj meri uključen EBRD - poručila je Mihajlović.

Berg se informisao o napretku projekata u železničkoj i putnoj infrastrukturi budući da su tri od pet najvećih investicija ove banke u Srbiji projekti u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – na putnom i pružnom delu Koridora 10 i u Železnicama Srbije.

U poslednjih pet godina EBRD je uložila 372,9 miliona evra u projekte u nadležnosti Ministarstva.

Od 2001. godine nivo ukupnih investicija ove banke u Srbiji iznosi 3,8 milijardi evra.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA