VUČIĆ ZIDA DESPOTOV GRAD - NOVI PONOS SRBIJE! Evo na kom mestu će se on graditi

Srpska metropola će u narednih godina pored "Beograda na vodi" dobiti još jedan ponos, a to je verno obnovljen grad despota Stefana Lazarevića kakav je postojao u 15. veku

  • 66

Beograd i Srbija su pored "Beograda na vodi" na putu da dobiju još jedan ekskluzivni arhitektonski kompleks, po kome će biti prepoznata u Evropi i svetu, a kako je premijer Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru za "Alo!" najavio uskoro kreće gradnja "Despotovog grada"!

SRBI POLUDELI ZA STANOVIMA! Prodati su skoro svi stanovi prve "A kule" BEOGRADA NA VODI (FOTO) (VIDEO)

Prema najavama srpskog premijera, a koje prenosi ovaj list, srpska metropola će u narednih godina pored "Beograda na vodi" dobiti još jedan ponos, a to je verno obnovljen grad despota Stefana Lazarevića kakav je postojao u 15. veku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Aleksandar Vučić je za ovaj medij otkrio da će ovo zdanje biti građeno na Donjem Kalemegdanu i biće mešavina kulturno-istorijskih, hotelskih i biznis sadržaja.

- Stalno govorim da mi je cilj da po broju turista prestignemo Budimpeštu i kada završimo “Beograd na vodi”, “Despotov grad”, srpski Jad Vašem na Starom sajmištu sa suprotne obale Save i još neke projekte, verujem da ćemo biti na najboljem putu da to i postignemo - rekao je Vučić za "Alo!".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Square

    5. oktobar 2015 | 09:57

    Srbija ima veoma bogatu istoriju i takva investicija bi bila pun pogodak!

  • Zokac

    5. oktobar 2015 | 10:03

    Obnova grada despota Stefana Lazarevica je obnova kulturno- istorijske znamenitosti ali i pomak za turizam naseg grada.

  • Stojanović Dragan

    5. oktobar 2015 | 12:00

    Imamo toliko bogatu istoriju i već gotove ideje u kom pravcu bi trebalo da radimo,kako bismo bili dobra turistička destinacija. Ovo je dobar predlog Vučića !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA