DEVENPORT: Očekujem formiranje novog fonda za POMOĆ državama kroz koje prolaze izbeglice

- Želim da naglasim spremnost EU da nastavi i dalje da pomaže na jedan konkretan način - rekao je Devenport istakavši da se moraju planirati i različiti scenariji u izbegličkoj krizi - rekao je šef Delegacije EU u Srbiji

  • 1

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ponovio je danas pohvale na račun svih u Srbiji za odnos prema izbeglicama i rekao da očekuje da će na sastanku u Luksemburgu biti formiran novi fond za pomoć državama kroz koje prolaze izbeglice s Bliskog istoka.

Davenport je na današnjem skupu posvećenom toj problematici naglasio neophodnost bliske saradnje Evropske unije, međunarodnih donatora, kao i država kroz koje izbeglice prolaze, posebno imajući u vidu da dolazi zima.

On je istakao i da moramo da budemo fleksibilni u planiranju, jer se očekuje veći broj izbeglica u narednom periodu.

VUČIĆ: Sva otvorena pitanja u REGIONU moraju što hitnije biti rešena

EU je, potvrdio je, odlučna da nastavi da pokazuje istinsku solidarnost sa državama u regionu, među njima i sa Srbijom, sada u vezi s izbegličkom krizom i onako kako je to bilo tokom prošlogodišnjih poplava.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On je naglasio da je ovo što se dešava veliki test i za EU i da je vreme za nove, smele i odlučne akcije njenih institucija, ali i država članica kako bi se princip solidarnosti i humanosti primenio u praksi.

- Želim da naglasim spremnost EU da nastavi i dalje da pomaže na jedan konkretan način - rekao je Devenport istakavši da se moraju planirati i različiti scenariji u izbegličkoj krizi.

Naglasivši značaj angažovanja građanskog društva na pomoći izbeglicama, kao i njihovu saradnju sa državnim organima, Devenport je najavio da je EU spremna za nastavak saradnje sa svima koji su angaživani na tom problemu.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    6. oktobar 2015 | 16:05

    Pa sto ne pitate Obamu i one izlapele multimilijardere koji su sve to i napravili,sta da rade.Neka ih sve oni prime jer su zasluzni za ovaj haos.Zinulo im d.pe za jos para ,sve im je malo, a arapi ispali najgluplji sto naseli na njihovu demokratiju.Saud.arabija,Emirati Dubaji, Katar....osvestite se,i zavrnite slavine amerima,pasce na kolena pred vama i molice za koru hleba.Vi ste jedini koji mozete da ih srozate i postavite na mesto koje zasluzuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA