NIKOLIĆ U SLOVENIJI: Predsednik Srbije OTKRIVA spomenik Mihajlu Pupinu

Srpski predsednik će se prilikom posete Sloveniji sastati sa predsednikom države Borutom Pahorom, predsednikom Državnog zbora Republike Slovenije Milanom Brglezom i premijerom Mirom Cerarom

  • 3

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, boraviće u zvaničnoj poseti Republici Sloveniji u četvrtak i petak, 8. i 9. oktobra, gde će se sastati sa državnim vrhom te zemlje.

Nikolić će se prilikom posete Sloveniji sastati sa predsednikom države Borutom Pahorom, predsednikom Državnog zbora Republike Slovenije Milanom Brglezom i premijerom Mirom Cerarom.

ONI SU DOVELI DEMOKRATIJU U SRBIJU: Gde su lideri SRPSKE REVOLUCIJE koji su oterali MILOŠEVIĆA, 15 godina POSLE? (VIDEO)

Prvog dana posete, predsednik Srbije će prisustvovati otvaranju izložbe "Naučnik koji je obeležio vek komunikacija 1915 - 2015", posvećene Mihajlu Pupinu, u Istorijskom atrijumu Gradske kuće u Ljubljani.

Nikolić će drugog dana posete posetiti grad Bled, gde će zajedno sa Pahorom i gradonačelnikom Bleda Janezom Fajfarom, prisustvovati svečanoj ceremoniji otkrivanja spomenika srpskom naučniku, književniku i diplomati Mihajlu Pupinu, nakon čega će se predsednik Repulbike Srbije obratiti prisutnima.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš Đonović

    6. oktobar 2015 | 16:07

    Odnosni između Slovenije i Srbije idu u povoljnom pravcu,mada je to još daleko od nekadašnjeg zajedništva.Slovenija kao članica Evropske unije ima obaveze prema Evropskoj uniji koja je u nekim stvarima ipak konzervativna tvorevina,i ponekad je u raskoraku.

  • Djole

    6. oktobar 2015 | 15:59

    Lepo od Slovenije. Pupin je bio svetski naucnik I druge zemlje trebaju da ga se sete.

  • Dag

    6. oktobar 2015 | 14:38

    On ima iskustva, sa - spomenicima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA