Bratislav Gašić razgovarao sa generalnim menadžerom NATO-a (FOTO)

Potpisivanje ovog Sporazuma omogućiće da se i naši remontni kapaciteti, kao i kapaciteti srpske odbrambene industrije, ponude u programima saradnje pod okriljem NSRA

  • 0

Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa generalnim menadžerom NATO Agencije za podršku (NSRA), Majklom Lidenom o saradnji Srbije i NATO u oblasti razvoja naoružanja i vojne opreme.

Sagovornici su se saglasili da prethodni susreti predstavnika Ministarstva odbrane i NATO Agencije za podršku predstavljaju dobar temelj za saradnju u oblasti logistike, a upravo potpisani Sporazum u oblasti logističke podrške je odlična osnova za nastavak saradnje.

Potpisivanje ovog Sporazuma omogućiće da se i naši remontni kapaciteti, kao i kapaciteti srpske odbrambene industrije, ponude u programima saradnje pod okriljem NSRA, prevashodno za angažovanje naših kapaciteta na održavanju sredstava oružanih snaga partnerskih zemalja.

Gašić je u razgovoru istakao da Ministarstvo odbrane daje posebnu pažnju razvoju naše odbrambene industrije. Posebno smo zainteresovani za unapređenje saradnje u oblasti jačanja kapaciteta i snaga Vojske Srbije koje se angažuju u mirovnim misijama, učešću u programima partnerstva u oblasti naoružanja i obuci mladih oficira, rekao je ministar odbrane.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Ministar Gašić zahvalio je sagovorniku na podršci NATO Agencije za podršku u sprovođenju Povereničkog fonda. U narednom periodu očekuje se završetak procedure usaglašavanja Implementacionog sporazuma između Ministarstva odbrane i NATO Organizacije za podršku (NSPO), kao i da realizacija projekta pod okriljem tog fonda otpočne tokom prvog tromesečja 2016. godine.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA