EDI RAMA SE IZVINIO SRBIMA: Kamenovanje autobusa sa srpskim fudbalerima SRAMOTA je za Albaniju!

- Poznato vam je da na utakmicama i komšije pokušavaju da jedan drugome oči povade, ali je važno da Albanija pobedi, ministar (Verbić) će reći da Srbija pobedi, ali je najvažnije da pobedi pristojnost koju zajedno predstavljamo - rekao je premijer Albanije

  • 60

Premijer Albanije Edi Rama se tokom razgovora sa grupom studenata iz Srbije i ministrom obrazovanja Srđanom Verbićem, koji će prisustvovati današnjoj utakmici izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa sa reprezentacijom Srbije, apelujući da pobedi pristojnost, preneli su albanski mediji.

VUČIĆ PORUČIO SRPSKIM FUDBALERIMA: Borite se za GRB I ZASTAVU SRBIJE i POBEDITE u Albaniji!

- Poznato vam je da na utakmicama i komšije pokušavaju da jedan drugome oči povade, ali je važno da Albanija pobedi, ministar (Verbić) će reći da Srbija pobedi, ali je najvažnije da pobedi pristojnost koju zajedno predstavljamo - rekao je Rama.

UŽIVO IZ TIRANE: Hoće li uopšte biti meča? Stigli Grobari, uskoro prvi sastanak u Elbasanu! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, jedan mladić od 14-15 godina sinoć gađao kamenom autobus srpske reprezentacije, Rama je rekao da je to dokaz koliko još mora da se uradi s obzirom na to da "stara generacija nosi u sebi mržnju prema promenama i dovodi snove novog sveta u opasnost od nacionalizma i duha mržnje a isključivost je uvek prisutna".

Rama je srpske studente primio u zgradi albanske vlade rekavši da je to "centar za pokretanje dijaloga", koji svedoči o istoriji i vladavini, ali i umetnosti i kulturi, te da jedan njen deo uvek dostupan javnosti.

Premijer je zahvalio studentima na poklonima koje je od njih dobio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prethodno ministra Verbića i studente je primila ministarka obrazovanja Lindita Nikolja sa 60 albanskih studenata. Oni su srpskim studentima priredili svečani doček.

Srpski studenti će pratiti utakmicu Albanija - Srbija u Eljbasan Areni u albanskom gradu Eljbasanu, a biće smešteni u albanskim porodicama.

Tokom boravka u Albaniji 60 studenata iz Srbije i ministra Verbića primiće i koordinator ministarstva za obrazovanje i sport.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    8. oktobar 2015 | 11:56

    Pašće sneg iako mu nije vreme.

  • Dragan

    8. oktobar 2015 | 12:49

    Od mrznje i sukoba nijedna strana nema ama bas nista! Da li istoriju treba pamtiti samo po ratovima ubijanjima,pa valjda je treba pamtiti i po necem lepom,nekom dostignucu,izumu i sl.

  • Jova

    8. oktobar 2015 | 12:50

    Velika sramota ali je pitanje dali Rama ima nesto sa tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA