VUČEVIĆ I POPOVIĆ: Novi Sad i Budva imaju BRATSKE odnose i dva sjajna muzička festivala (FOTO)

- Grad sa novosadskim bratskim gradom Budvom ima sjajne odnose koji su se prethodnih nekoliko godina dodatno učvrstili, a zajednička priča koju imaju Novi Sad i Budva uvek će biti pripovedana u obostranom interesu, a pre svega u interesu građana - rekao je prvi čovek Novog Sada

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, posetio je štand Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na Novosadskom sajmu gde je sa predsednikom Opštine Budva Srđom Popovićem razgovarao na temu tradicionalno dobrih odnosa i buduće saradnje te opštine i Grada Novog Sada, a sastao se i sa direktorom „EXIT“-a Dušanom Kovačevićem.

- Posle dve godine realizacije programa zajedničkog projekta „EXIT“-a, Grada Novog Sada i Budve, a koji se tiče sinhronizovanog održavanja „EXIT“ festivala u Novom Sadu i u Crnoj Gori na plaži Jaz, možemo zaključiti da je taj projekat odlično osmišljen od strane Dušana Kovačevića i njegovog tima. Mi smo kao Grad prepoznali njegov nemerljiv značaj, a isto je uradila i Opština Budva, tako da sada imamo dva sjajna festivala - „EXIT“ i „SeaDance“ - rekao je Vučević.

VUČEVIĆ I VULIN: Poslodavci da se upoznaju sa podsticajima za ZAPOŠLJAVANJE osoba sa invaliditetom (FOTO)

On je dodao uz podršku EXIT tima, Novi Sad se sprema za finalnu borbu za dobijanje titule Omladinske prestonice Evrope 2018.

Foto: Promo Foto: Promo

- Takođe, do kraja oktobra Novi Sad će podneti i aplikaciju za Evropsku prestonicu kulture 2021., a u oba procesa su uključeni i ljudi iz nevladinog sektora. Ovi festivali su odličan način za građenje prepoznatljivosti i brenda jednog grada, a svi koji u njihovoj realizaciji učestvuju su najbolji promoteri – rekao je gradonačelnik i dodao da Grad sa novosadskim bratskim gradom Budvom ima sjajne odnose koji su se prethodnih nekoliko godina dodatno učvrstili, a da će zajednička priča koju imaju Novi Sad i Budva uvek biti pripovedana u obostranom interesu, a pre svega u interesu građana.

Foto: Promo Foto: Promo

Predsednik Opštine Budva Srđa Popović, se osvrnuo na bratske odnose dva grada koji datiraju još od 1996. godine, kao i na vekovnu kulturno-istorijsku saradnju.

- „EXIT“ tim je svojom odličnom idejom o spajanju muzičkih festivala, uspeo da spoji i naša dva mora - naš plavi Jadran i vaš plavi Dunav. Naša saradnja je definitivno urodila plodom, a rezultat su i rekordne posete na oba festivala.

VUČEVIĆ: Novi Sad i Srbija imaju bogatu turističku ponudu (FOTO)

Popović je najavio da će za oko mesec dana sa „EXIT“-om potpisati Sporazum o saradanji u narednih deset godina i nastaviti da povezuju dve bratske države i dva grada čiji odnosi  nikad nisu bili bolji.

Foto: Promo Foto: Promo

Direktor festivala „EXIT“ Dušan Kovačević rekao je da mu je zadovoljstvo što su „EXIT“ i „SeaDance“ prepoznati kao projekti koji na najbolji način povezuju, ne samo Novi Sad i Budvu, već i Srbiju i Crnu Goru, i izdvojeni kao jedni od glavnih projekata u oblasti omladinskog turizma, kulture i kreativnih industrija.

- Mi ćemo raditi na tome da pospešujemo oba projekta, da obnavljamo dobijene titule za najbolji evropski festival u raznim kategorijama, da donosimo milione evra u budžete obe sredine kroz razvoj turizma i da promovišemo Novi Sad i Budvu širom zemaljske kugle.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA