Članicama EU preporučeno otvaranje poglavlja 35 koje se bavi pitanjem Kosova

- Sada je na državama članicama da razmotre učinak Srbije i odluže o otvaranju novog poglavlja - istakla je portparolka Federike Mogerini

  • 7

Evropska komisija i Evropski savet za spoljne poslove dostavili su Savetu ministara i članicama EU preporuku za otvaranje poglavlja 35 u pregovorima sa Srbijom, koje se bavi pitanjem Kosova, izjavila je Maja Kocijančić, portparolka Federike Mogerini, visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost EU.

SJAJNA VEST: Do kraja godine EU OTVARA POGLAVLJA sa Srbijom!

Na pitanje kako komentariše izjave srpskih zvaničnika da se poglavljen 35 od Srbije traži da prizna nezavisnost Kosova, Kocijančičeva kaže da je na državama članicama da razmotre učinak Srbije i odluče o otvaranju poglavlja.

- U skladu sa okvirom za pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, Evropska komisija i EEAS su pripremili i dostavili Savetu ministar svoju ocenu o napretku dijaloga i predložili državama čalnicama otvaranje poglavlja 35 - rekla je ona za "Danas".

Prema njenim rečima, procena se odnosi na razmatraenje sporazuma postignutih u dijalogu, odnosno otvorena pitanja u primeni.

- Sada je na državama članicama da razmotre učinak Srbije i odluže o otvaranju novog poglavlja - istakla je portparolka Federike Mogerini.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    13. oktobar 2015 | 07:43

    Kosovo i Metohija su od uvek bili priznati kao sastavni deo Srbije. Svako nivo priznavanje koje se nastoji iznuditi prestavlja pravno nasilje zapada i EU nad srpskim narodom.

  • Desha

    13. oktobar 2015 | 08:56

    Diplomatski nije odgovorila na pitanje o poglavlju 35,da li se tu trazi da Srbija prizna Kosovo kao državu...! Znači traži se,.... e pa gospodo, džabe ste krečili, ništa od toga. Biće referenfum o tome i... baj baj EU. Idemo dalje. Istok nam je šansa, svet se opet polarizovao, ali ovog puta u igri je više ozboljnih igrača, pa da vidimo šta će ispasti. Kosovo, ako nikako drugačije, staviti u ustav kao privremeno zaposednutu teritoriju, a kosovarima, kojima nije Srbija na srcu, poručiti da pod hitno uče da plivaju.... jer stiže plima velikih promena......

  • Trig

    13. oktobar 2015 | 09:21

    NE EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA