NIKOLIĆ O USLOVLJAVANJIMA: Besmisleno je da prekinemo pregovore!

- Besmisleno je da mi prekinemo pregovore, ali moramo im staviti do znanja da ne mogu da nas ponižavaju i gaze, po cenu da ih oni prekinu - istakao je predsednik Srbije

  • 12

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da od Srbije niko eksplicitno nije tražio da prizna Kosovo, ali i da "upućuje na to da je svaki sledeći papir koji dobijemo ispunjavanje njihove želje da to shvatimo kao eksplicitni zahtev".

10 SPORNIH TAČAKA U PREGOVORIMA SA BRISELOM: Evo šta Srbija neće da prihvati!

- Nemamo pravo da se pravimo kao da to nisu zatražili od nas i sada je vreme za razgovor iz kojeg će uslediti konačna odluka Srbije i naši dalji potezi - kazao je Nikolić.

- Iako se u nečemo razlikujemo, po pitanju Kosova svi isto mislimo. Saslušaću premijera i njegov stav - dodao je Nikolić.

On je naglasio da je besmisleno da Srbija zbog novih uslova koji su joj nametnuti prekine pregovore sa EU, ali i da mora da stavi do znanja da ne može da bude ponižavana i gažena, po cenu da pregovore prekine sama Unija.

- Besmisleno je da mi prekinemo pregovore, ali moramo im staviti do znanja da ne mogu da nas ponižavaju i gaze, po cenu da ih oni prekinu - istakao je predsednik Srbije.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dosta ponižavanja

    15. oktobar 2015 | 09:03

    Naplatite ratnu odštetu od Nemačke i Hrvatske za genocid nad najmanje milion srpkih civila u prošlom veku.

  • Посавина

    15. oktobar 2015 | 09:13

    Докле више са тим условљавањем и понижавањем српског народа дај већ једном реците им или нас хоћете у унију или нећете али без додатних услова .

  • ja

    15. oktobar 2015 | 09:54

    Itekako ima smisla, prekinuti odmah ! dosta ponizavanja !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA