SELAKOVIĆ: Vučić predao ambasadorima Kvinte foto-dokumentaciju o porušenim srpskim svetinjama!

- Kada je Unesko u pitanju moramo da se borimo do kraja. Naša situacija tu nije ni malo srećna - rekao je ministar pravde, ocenjujući da će se jedan broj država, koje su naši tradicionalni prijatelji, uzdržati od glasanja

  • 65
Ministar Pravde Nikola Selaković Foto: Marko Todorović

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je ambasadorima zemalja Kvinte i Majklu Devenportu predao foto-dokumentaciju o porušenim manastirima na KiM, kaže ministar pravde Nikola Selaković. Govoreći o prijemu Kosova u Unesko, Selaković je rekao da naša situacija nije srećna, ali da se moramo boriti do kraja.

- Kada je Unesko u pitanju moramo da se borimo do kraja. Naša situacija tu nije ni malo srećna - rekao je Selaković, ocenjujući da će se jedan broj država, koje su naši tradicionalni prijatelji, uzdržati od glasanja.

PREMIJER I PATRIJARH o uspostavljanju ravnoteže između političkih i ekonomskih interesa Srbije (FOTO)

Predsednik Vlade Srbije razgovarao je juče sa ambasadorima zemalja Kvinte o značaju evropskog puta Srbije, ali i o svim nesuglasicama i neslaganjima vezanim za Kosovo i Metohiju.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je sa najvišim diplomatskim predstavnicima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji razgovarao o pregovorima Beograda i Prištine, kao i o nacrtu platforme Evropske unije u pregovorima o Kosovu.

Na otvorenom i sadržajnom sastanku razgovaralo se o svim nesuglasicama u implementaciji Briselskog sporazuma, kao i o značajnim neslaganjima po pitanju prijema Kosova u Unesko.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    16. oktobar 2015 | 10:46

    Te slike rusenja nasih svetinja govore vise od hiljade reci.

  • Dragan 30

    16. oktobar 2015 | 11:57

    Kada je Unesko u pitanju moramo da se borimo do kraja. Podrska premijeru i vladi!

  • Vasa

    16. oktobar 2015 | 11:31

    Jako teška situacija, nadam se da će premijer u bliskom periodu uspeti da izlobira i pronađe podršku među članicama EU da se položaj Srbije u odnosu na Kosovo promeni u našu korist.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA