SELAKOVIĆ: Borićemo se da Kosovo ne uđe u UNESKO

- Sve što je vezano za poglavlje 35 vezano je i za dogovore koji su postignuti u Briselu. Ukoliko budemo posvećeni tome, imaćemo i više poverenja ključnih država, pre svega Nemačke - dodaje ministar pravde

  • 5
Ministar Pravde Nikola Selaković Foto: Marko Todorović

Ministar pravde Nikola Selaković, kaže da postoji mogućnost da se povuče amandman Nemačke, Velike Britanije i Hrvatske na nacrt pregovaračkog poglavlja 35 o Kosovu. Ističe da će se Srbija boriti da Kosovo ne uđe u Unesko.

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je uveren da je ono što je izašlo u javnost kao predlog određenih stavova o pregovaračkom poglavlju 35 podložno korekciji.

- Jednu stranu smo čuli, drugu nismo. Nemačka, Velika Britanija su ozbiljne države, kao i naš sused Hrvatska i mislim da je realno da se povuče amandaman, da postoji takva mogućnost imajući u vidu ozbiljnost i odgovornost Srbije - kaže Selaković.

VUČIĆ ODLUČIO: Neće biti izbora

Kaže da će odgovor Srbije biti ozbiljan, odgovoran i da će se čuti u narednim danima.

- Sve što je vezano za poglavlje 35 vezano je i za dogovore koji su postignuti u Briselu. Ukoliko budemo posvećeni tome, imaćemo i više poverenja ključnih država, pre svega Nemačke - dodaje Nikola Selaković.

Foto: Wikipedia/Olivera Radić Foto: Wikipedia/Olivera Radić

Što se tiče zahteva Kosova za prijem u Unesko, ministar Selaković ističe da od država koje podržavaju poziciju Srbije u Unesku očekuje da ukažu na mane i težak položaj srpske kulturne baštine na KiM.

- Očekujem i da će da ukažu na skrnavljenja, rušenje crkava, manastira, grobalja i to svetska javnost ima obavezu da zna. Mi ćemo se boriti do kraja i dužnost nam je da se u toj nameri ne uspe, ali je moguć i ishod koji nama ne odgovara - napominje ministar pravde Nikola Selaković.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lorna

    19. oktobar 2015 | 09:37

    a to znaci da ce uci...sve ide po planu..pred narodom jedno a ispod stola drugo...jasno...kad cujemo od vas da kazete OSLOBODICEMO kosovo od albanskih okupatora onda ce mo vam povjerovati..ovako tiha izdaja i prodaja ne prolazi..odavno je igra procitana od izdaje Milosevica i Srpskih generala R.Srpske..

  • Pijar

    19. oktobar 2015 | 09:20

    Pa zar nevidite da ste tu bitku izgubili devedesetih god..

  • DARKO 100%

    19. oktobar 2015 | 12:16

    KASNO MARKO NA KOSOVO STIZE!!!!!kad je trebalo neke stvari resavati i stititi nacionalno dobro ,tamo se stitilo nacionalno dobrom svercom ,i sivom ekonomijom,i trgovinom sa albancima i nikog nije bilo brige za posledice koje se desavaju danas,pa se sada politicka eminencija setila da ispravlja krivu drinu,ali neka pokusaju pa sta se moze ,moze da se uradi za dobrobit Srba!!!!!!!!!!;;

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA