VUČIĆ: Kostić ima pravo na mišljenje i stav, ali ja se sa njim ne slažem

- Loše je vreme za takve izjave, pogotovo u trenucima kada pokušavamo da odgovorimo države da ne glasaju za ulazak Kosova u UNESKO - poručio je premijer Srbije

  • 11

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući izjavu predsednika SANU Vladimira Kostića o Kosovu, rekao je da je naše da se borimo za svoju zemlju, državu i narod.

- Pitanje je da li ćemo imati rasplet kakav mi želimo, ali ne želimo da unapred prihvatimo ono što je najlošija varijanta za nas... Borićemo se mirnim demokratskim sredstvima, pameću i piolitičkom i diplomatskom snagom - rekao je Vučić.

Kaže i da poznaje Kostića, te da su razgovarali, ali da ništa ne može loše da mu odgovori.

Vučić: Nisam protiv kritike, nego demantujem laži

- Ne mogu da se saglasim sa njegovom izjavom i on ima pravo na stav i mišljenje. Ali video sam i šta kaže Koštreš i ovaj član Pajtićeve vlade i Mićunović o neuspešnom projektu Republike Srpske, potpredsednik SPS da ćemo da kupujemo Kosovo... Loše je vreme za takve izjave, pogotovo u trenucima kada pokušavamo da odgovorimo države da ne glasaju za ulazak Kosova u UNESKO - poručio je on.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je podsetio i da su od kada je predsednik vlade samo dve države priznale Kosovo kao državu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    19. oktobar 2015 | 11:05

    zna Vucic da je to davno ispricana prica ali zaludjuje maloletnike kojih nazalost ima mnogo vise nego inace

  • sonja

    19. oktobar 2015 | 12:10

    vladimir kostic je trenutno na mestu koje pripada najumnijem srbinu i treba ga veoma ozbiljno shvatiti.sigurno je dobro promislio pre nego sto je ovo izjavio,a izjavio je istinu koji neki ne mogu da prihvate

  • РЕАЛНОСТ и РАЗУМ

    19. oktobar 2015 | 10:17

    Свако има право на своје мишљење !! Нису у праву ни Председник САНУ ни Председник Србије, јер је данас Косово ДЕ ФАКТО изгубљено за Србију, али није ДЕ ЈУРЕ.. Ствар је следећих генерација Срба који буду живели у Србији, ДА ЛИ ће и КАКО да врате Косово ДЕ ФАКТО у састав Србије (са 2-3 милиона Албанаца?).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA