AMBASADOR IZRAELA: Vučić je VELIKI EVROPSKI LIDER, čistog i otvorenog uma!

- Aleksandar Vučić je veliki srpski i evropski lider. Zacrtao je jasne ciljeve za budućnost koje je počeo da ostvaruje. Ima čist i otvoren um, kristalno mu je jasno da Srbiju mora da uvede u bolji ekonomski ambijent, a građanima stvori bolje uslove za život - kaže ambasador Izraela

  • 71

Ambasador Izraela u Srbiji Josif Levi ocenio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić veliki srpski i evropski lider, da je zacrtao jasne ciljeve i da ima čist i otvoren um.

AMBASADOR IZRAELA: Srbi su jedan od retkih naroda koji se borio protiv nacističke Nemačke!

- Aleksandar Vučić je veliki srpski i evropski lider. Zacrtao je jasne ciljeve za budućnost koje je počeo da ostvaruje. Ima čist i otvoren um, kristalno mu je jasno da Srbiju mora da uvede u bolji ekonomski ambijent, a građanima stvori bolje uslove za život - rekao je Levi "Kuriru".

AMBASADOR IZRAELA: Prošlost nije bila fer prema Srbima i Jevrejima (FOTO)

- Moram priznati da je ostavio veoma veliki utisak na Benjamina Netanjahua (premijer Izraela) - rekao je Levi.

Foto: Promo / Ambasada Izraela u Beogradu Foto: Promo / Ambasada Izraela u Beogradu

Ambasador smatra da je Briselski sporazum "remek-delo diplomatije", poručivši da Izrael veruje da su "razgovori Beograda i Prištine jedina alternativa".

- Ne vidim nasilje između Beograda i Prištine. Lideri sa obe strane hoće mirno rešenje i da budu nacije evropskih zemalja, da budu deo EU - rekao je Levi.

Levi je rekao da na predstojećem glasanju u Unesku, o prijemu Kosova u tu organizaciju, Izrael neće učestvovati zbog proceduralnih pitanja i podsetio da njegova zemlja nije priznala nezavisnost Kosova, "dok je Srbija priznala Palestinu i u UN i u Unesku".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Što se tiče situacije u Izraelu, ambasador je rekao da su građani Izraela izloženi napadima palestinskih terorista, koji koji imaju samo jedan cilj - da ubiju Jevreje a da to "životinjsko nasilje direktno podstiču palestinski lideri iz Gaze i Ramale".

Za aktuelnu izbegličku krizu koja je pogodila Evropu, Levi je rekao da se krivci za nju mogu naći u arapskim zemljama koje su bankrotirale i moralno i politički.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ambasador Izraela je rekao da se Srbija u migrantskoj krizi ponela zadivljujuće prema izbeglicama.

- Ponašanje Srbije me uopšte nije iznanadilo jer je to srpski način. Otvorili ste vrata svoje kuće koja je skoro prazna, ali se tim ljudima koji beže od rata ponudili onoliko koliko možete. Ne mrzite ih i niste ih šikanirali, odnosite se prema njima dostojanstveno - rekao je Josif Levi.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rasa

    20. oktobar 2015 | 08:50

    U pravu su Izraelci.Vucic i jeste evropski lider !!!

  • jasmina

    20. oktobar 2015 | 08:51

    Iz tog razloga i ima toliku podrsku naroda

  • Srbijanac

    20. oktobar 2015 | 08:43

    Vazno je imati podrsku Izraela koji je lider u svom regionu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA