JOVANKA BROZ BILA JE HEROJ, A ZAVRŠILA JE U TAMNICI: Ispovest rođake TITOVE UDOVICE zapalila je Srbiju! (FOTO)

- Ne smatram da je sve što se dogodilo moj tetki bio revanšizam, ali mnoge vlasti koje su bile nakon Titove smrti nisu se slagale po mnogim pitanjima, ali su bile jedinstvene da se ona izoluje. Ne znam zašto im je ona toliko smetala? - kaže rođaka Jovanke Broz

  • 12

Jedna od rođaka koja je posetila grob Jovanke Broz na dvogodišnjicu smrti nekadašnje prve dame SFRJ i supruge Josipa Broza Tita je i Jovanka Čolak Kirali. Ona je i autroka knjige "Moja tetka Jovanka Broz i ja", i kako kaže za Telegraf.rs njena tetka je bila pravi heroj, i ono što joj je urađeno nakon Titove smrti je za svaku osudu.

- Oni misle sahranili su je i to je to. Sve se tu završava, ali nije to tako. Jovanka ima porodicu svoje naslednike koji su ostali posle nje, tako da se tu priča ne završava - kaže naša sagovornica.

Ona kaže da je Jovanka želela da njena istina izađe na videlo i da se sazna šta se sa njom dešavalo nakon Titove smrti.

OVAJ ČOVEK JE HTEO DA UBIJE TITA: Pogledajte kako su FBI i AMERIKANCI spasili ŽIVOT MARŠALU! (VIDEO)

- U knjizi koju sam napisala, govorim o danima izolacije Jovanke Broz do dana njene smrti. O našem kontaktu i svemu onome kroz šta je moja pokojna tetka prolazila. Nakon smrti Broza, više vremena sam provodila sa Jovankom, to je bila i njena želja i potreba, da vreme provodi sa rođacima. S obzirom na to da je bila u izolaciji, mi smo joj bili sve - priča naša sagovornica.

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

Naše društvo je prekasno shvatilo značaj Jovanke Broz, kaže njena rođaka i imenjakinja, i dodaje da to nije smelo da se dogodi.

- Jovanka je bila značajna žena, državnik, ona nas je zastupala u čitavom svetu kao građane jedne države, a na kraju je završila onako kako to nije smelo da se desi.

Ispovest sestre Jovanke Broz: Tito mesio štrudlu za Sofiju Loren

Autorka knjige o svojoj tetki Jovanki kaže da su se od osamdesetih do danas promenile mnoge vlasti, i da se to odrazilo i na Jovankin život.

- Ne smatram da je sve što se dogodilo moj tetki bio revanšizam, ali mnoge vlasti koje su bile nakon Titove smrti nisu se slagale po mnogim pitanjima, ali su bile jedinstvene da se ona izoluje. Ne znam zašto im je ona toliko smetala? - pita se Čolakova.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Naša sagovornica na kraju kaže da je njen osnovni cilj da se izbori za pravdu, za ono za šta se i Jovanka Broz borila.

- Pravda treba da bude do kraja zadovoljena i da se ostavinska rasprava sprovede do kraja.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    21. oktobar 2015 | 00:23

    Koliko smo mi jadan narod kada jednu Jovanku pljujemo ili Broza, a nigdje u svetu necete cuti ruznu rec o njima, cak ni u americi koja ih ne naprotiv jako cenila. Samo mi smo narod koji treba satrati sa korenom, jel ako nemamo postovanja prema svome sta onda time govorimo o drugima.

  • Перагеније

    20. oktobar 2015 | 15:22

    Да је хтела, Јованка Броц би сама писала о свом животу. Ћутала је. Свака јој част! Зато би у најмању руку било пристојно испоштовати тај њен став и не стављати је у књиге ове врсте, а поговоту ако доносе зараду.

  • Пантелија

    20. oktobar 2015 | 15:07

    Сад креће битка за наследство. Ко напише књигу од рођака има већи проценат. Срамота!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA