NE RADUJE SE SAMO TAČI: Jahjaga odluku o Kosovu ocenila kao fantastičnu!

Kroz članstvo u Unesko, koristi će imati svi građani Kosova, bez obzira na etničku ili versku pripadnost, što će dalje unaprediti suživot, kao tradicije koju smo održavali i kultivisali vekovima, rekao je Isa Mustafa

  • 10

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga odluku Izvršnog saveta da preporuči Kosovo za članstvo u Unesko ocenila je kao fantastičnu, a premijer Isa Mustafa kao dokaz da je evrointegracija Kosova svakim danom sve jači proces, ali da nikako "nije usmeren protiv bilo koje susedne zemlje ili protiv bilo koje etničke zajednice na Kosovu".

STEFANOVIĆ O PREPORUCI UNESKA: Ne mirimo se s tim, nastavljamo BORBU!

- Kroz članstvo u Unesko, koristi će imati svi građani Kosova, bez obzira na etničku ili versku pripadnost, što će dalje unaprediti suživot, kao tradicije koju smo održavali i kultivisali vekovima - rekao je Mustafa, a preneo RTS.

DAČIĆ O PREPORUCI ZA PRIJEM KOSOVA U UNESKO: Evo šta je poručio Srbiji da li je BORBA IZGUBLJENA!

Ministar za evropske integracije Kosova Bekim Čolaku je vidi današnju preporuku kao prvi korak ka učlanjenju Kosova u EU, dok i druge medunarodne organizacije, dok ministar kulture Kujtim Šalja smatra preoruku izuzetno znacajanom na putu učlanjenja Kosova u Unesko.

SKANDAL! TAČI LIKUJE ZBOG ODLUKE UNESKA! Pogledajte kako se radovao u Parizu! (VIDEO)

Izvršni savet Uneska danas je većinom glasova odlučio da preporuči Kosovo za članstvo u tu organizaciju. Konačnu odluku o tome doneće u novembru Generalna konferencija Uneska na zasedanju u Parizu.

UNESKO ODLUČIO: Izvršni savet PODRŽAO prijem Kosova u tu organizaciju!

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA