POSLANICI VLADAJUĆE VEĆINE U SKUPŠTINI PORUČUJU: Ništa još nije gotovo!

Poslanici vladajuće većine u srpskom parlamentu slažu se da postoji manevarski prostor da se Srbija izbori da Kosovo ne postane član Uneska

  • 1

Poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije poručili su danas, nakon preporuke Izvršnog saveta Uneska da Kosovo bude član te organizacije, da još ništa nije gotovo i da Srbija ima manevarski prostor da to promeni, dok opozicija smatra da su vrlo male šanse da taj predlog "ne prođe".

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, rekao je u parlamentu da je jučerašnje glasanje u Izvršnom savetu pokazalo da nisu sve zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova i Metohije za ulazak Kosova u Unesko, te da to otvara manevarski prostor da se u dodatnoj aktivnosti Srbije prema tim zemljama smanji broj onih koji će to podržati.

Drugi pravac delovanja naše države, prema njegovom mišljenju, treba da bude usmeren ka onim zemljama koje nisu glasale, a izložene su, kako tvrdi, snažnom lobiranju da to urade u novembru.

EVO KO JE ZAISTA IZDAO SRBIJU! Pogledajte ko je STVARNO GLASAO da se Kosovo primi u UNESKO! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

- Glasanje u Izvršnom savetu je pokazalo da zemlje koje su podržale članstvo Kosova u toj organizaciji ne razmišljaju o zaštiti kulturne baštine, već o politizaciji i kako da Kosovo ubace u sistem UN", naveo je Drecun.

I socijalista Ðorđe Milićević poručuje da još ništa nije gotovo, budući da se konačna odluka donosi u novembru, ukazujući da je jučerašnje glasanje pokazalo da postoji nejedinstvo unutar međunarodne zajednice po tom pitanju.

ZBOG ISHODA GLASANJA U UNESKU NISAM OKA SKLOPIO: Evo šta je Vučić PORUČIO Srbima!

- Ovaj proces nije završen, niti je gotov. Prošli smo bolje nego što smo očekivali... Jučerašnja odluka nije pravična i pravedna, ali mi nastavljamo borbu i uvereni smo u pozitivan ishod u novembru - rekao je Milićević i dodao da je državni vrh činio, čini i činiće sve da onemogući članstvo Kosova u Unesko.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš Đonović

    24. oktobar 2015 | 13:11

    Od priznavanja Kosova nema ništa,nismo zadovoljni angažovanjem srbije u Briselu.srbija da ukine profesionalnu vojsku i da usvoji dopunu zakona obavezan rojni rok za sve zdrave od 17 do 70 godina uz pomoć ženskog korpusa po modelu kakav je bio u pobjedilačkoj Crvenoj armiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA