SRBIJA U EKONOMSKOM NALETU NA RUSIJU: Nakon posete Vučića očekuju se projekti vredni milijardu evra!

- Akcenat će biti na unapređenju srpske ekonomije, kao i da naše oružje i oruđe budu proizvedeni u Srbiji -rekao je srpski premijer uoči trodnevne posete Rusiji

  • 11

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, od danas je u trodnevnoj poseti Moskvi, sa njim su pošli i privrednici Srbije, te se očekuju ekonomski "napad" na na Rusiju, i kako prenose beogradski mediji, ova poseta mogla bi da donese Srbiji čak milijardu evra.

Premijer će u Mosvki pregovarati o kupovini oružja od najmoćnije vojske na svetu, a istovremeno će raditi na razvoju saradnej u ovoj oblasti.

Vučića u Rusiji očekuju sastanci na najvišem državnom nivou, sa premijerom Vladimirom Putinom i sa predsednikom Dmitrijem Medvedevim, kao i sa članovima ruske Vlade. Iz Beograda je sa srpskim premijerom pošlo devet ministara, i čak 120 privrednika.

Srbiju u Moskvi očekuju teški razgovori, akcenat se stavlja na ekonomsku saradnju prenose beogradski mediji.

VUČIĆ OD DANAS U POSETI RUSIJI: Sastaće se sa Vladimirom Putinom

- Srbija je zainteresovana da "Gaspromnjeft" kupi "Petrohemiju" i "Azotaru", i to će bitri jedna od glavnih tema razgovora. Osim toga na stolu će biti i povećanje kvota za izvoz "Fijata" ali i poljoprivrednih proizvoda iz Srbije - piše jedan beogradski list.

Vučić je najavio da će tokom posete Rusiji biti rešene mnoge nedoumice i da će biti potpisani mnogi sporazumi.

- Akcenat će biti na unapređenju srpske ekonomije, kao i da naše oružje i oruđe budu proizvedeni u Srbiji. Kada pravimo haubicu "noru" mora da se uzme "Kamazova" šasija jer ona može da nosi više od 35 tona, a to je jedan od razloga da razgovaramo sa Rusima. Drugi je top 2A42, koji stavljamo na kupolu borbenog vozila "lazar"- objasnio je premijer.

Vučić je rekao da je Srbija počlea da razmišlja i o borbenim helikopterima, " jer su neki u okruženju dobili 16 helikoptera 'kiova'".

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

- Moramo da razmišljamo i o odgovorima na balističke rakete, ne žeelići sukob nigde  i  ni sa kim, ali moramo da budemo spremni - objasnio je Vučić.

Od ove posete Rusiji, večilak očekivanja ima i ambasador ove države u Beogradu, Aleksandar Čepurin, koji je uočio posete Vučića Moskvi, rekao da Rusija želi da odnose dve zemlje podigne na viši kvalitetni nivo.

Aleksandar Vučić: Srbija neće biti tampon zona

- Očekuju se razgovori sa "Lukoilom", "Gaspromom" i "Gaspromnjeftom, a biće otvorena izložba "Otvorene inovacije 2015" na kojoj će ponovo biti Vučić i Medvedev - rekao je Čepurin.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da će naši privrednici sa ruskim privrednicima razgovarati o projektima vrednim milijardu evra. Kako je rekao pre svega će kompanije razgovorati u oblastima poljoprivrede, prehrambene industrije, metaloprerađivačke i proizvodnji guma i plastike.

- Glavni cilj posete srpskih privrednika je da konkretnim projektima prevaziđu slabiji izvoz od uvoza - rekao je Čadež i najavio da sada postoje uslovi da se formiraju distributivno-logistički centri, jer je to jeidni način da kompanije imaju zajednički nastup i profitiraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    26. oktobar 2015 | 10:26

    VOJNI SAVEZ JE NUZAN SA RUSIJOM!!!!

  • Nbg

    26. oktobar 2015 | 09:54

    Bolje jednom u Rusiju nego sto puta u Brisel...

  • 535 god robije

    26. oktobar 2015 | 17:43

    I ja sam za to referendum Rusija ili EU, naravno moji prijatelji i okruzenje svi smo za RUSIJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA