NIKOLIĆ PRIMIO AKREDITIVE ŠEST AMBASADORA: Želja Srbije je da bude iskren partner vašim zemljama

Primajući akreditivna pisma, srpski predsednik je istakao da je Srbija kao svoj strateški cilj odredila članstvo u Evropskoj uniji, ali da istim elanom želi da neguje i razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Tajlanda, Kolumbije, Litvanije, Mauritanije, DNR Koreje i Gruzije, koji Srbiju pokrivaju na nerezidencijalnoj osnovi.

Nikoliću su akreditive predali ambasador Kraljevine Tajland Jompol Manašuang, ambasador Kolumbije Haime Alberto Kabal Sanklemente, ambasadorka Litvanije Rasa Kairiene, ambasadorka Islamske Republike Mauritanije Marijem Aufa, ambasador DNR Koreje Ri Kvang Il i ambasador Gruzije Joseb Nanobašvili.

NIKOLIĆ I FAHMI: Egipat razume vitalne interese Srbije

Primajući akreditivna pisma, predsednik Nikolić je istakao da je Srbija kao svoj strateški cilj odredila članstvo u Evropskoj uniji, ali da istim elanom želi da neguje i razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta.

- Želja je i opredeljenje Srbije da bude pouzdan i iskren partner vašim zemljama i da sa njima kontinuirano unapređuje saradnju u svim oblastima - poručio je on novoimenovanim ambasadorima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nikolić je izrazio uverenje da odavno uspostavljene prijateljske veze između naših zemalja i naroda predstavljaju čvrstu osnovu za dalje unapređenje sveukupne bilateralne saradnje.

- Sigurni smo da bi jačanje ekonomske saradnje naših zemalja, za koju postoje velike neiskorišćene mogućnosti, bilo od obostranog interesa i na dobrobit naših prijateljskih naroda -  zaključio je predsednik Srbije.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA