JOKSIMOVIĆ: Srbija poštuje obaveze iz evropskih integracija

- Srbija poštuje svako mišljenje, ali da na kraju samostalno donosi odluke, posebno vrednujući značaj koji evropska integracija ima za razvoj našeg društva - rekla je ministarka za evropske integracije

  • 2

Srbija prilikom donošenja spoljnopolitičkih odluka uzima u obzir svoju stratešku orijentaciju ka članstvu u EU, izjavila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović povodom izjave ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa da bi Srbija trebalo da uskladi svoju spoljnu politiku sa evropskom.

Ona je za jedan dnevni  beogradski list rekla da Srbija u donošenju spoljnopolitičkih odluka istovremeno poštuje i obaveze koje proističu iz evropskih integracija da svoje stavove usklađuje sa deklaracijama EU.

SRBI NISU GENOCIDAN NAROD: Ovo pismo Srpkinje ambasadoru Britanije zapalilo je svet!

- U istoj izjavi ambasador je podsetio da je pozicija Srbije prema Rusiji poznata. To je još jedna odlika naše politike da partnerima iz EU približimo i obrazložimo naše stanovište - kazala je Joksimovićeva.

Foto: gov.uk Foto: gov.uk

Ona kaže da Srbija poštuje svako mišljenje, ali da na kraju samostalno donosi odluke, posebno vrednujući značaj koji evropska integracija ima za razvoj našeg društva".

- Znamo da Srbija ima posebne veze sa Rusijom, ali i da je na putu pristupanja EU, a to znači da treba da uskladi spoljnu politiku sa EU - rekao je Kif, navodeći da je uloga Moskve u Ukrajini i Siriji negativna.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA