VUČIĆ: Nabavićemo oružje da bismo zaštitili zemlju

- Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija - rekao je srpski premijer

  • 64

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas da će Srbija od Ruske Federacije nabaviti deo naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potencijalnom saradnjom Srbije sa Ruskom Federacijom u vezi sa nabavkom novog naoružanja, rekao da naša zemlja deo naoružanja mora da nabavi, ali da će nastojati da se jedan deo proizvodi u Srbiji, u saradnji s Rusijom.

- To je naš posao. Nije realno da previše toga kupimo, ali nešto oružja ćemo da nabavimo - rekao je Vučić.

VUČIĆ: Još nisam kupio ni "smartfon", a plaši me šta će biti u narednih 20 godina sa novim tehnologijama

On nije želeo da precizira o kojem naoružanju je reč, jer su razgovori u toku, ali je ponovio da je, generalno, posao premijera i Vlade da brinu o bezbednosti zemlje.

Printskrin: Youtube/RuptlyTV Printskrin: Youtube/RuptlyTV

- Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija - rekao je Vučić.

Kako je istakao, Srbija ćuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice, i upitao zašto nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete.

VUČIĆ I MEDVEDEV: Tehnologija nema alternativu

- A sutra ćete da me pitate, u nekoj drugoj konstelaciji snaga u svetu, šta si uradio da zaštitiš svoju zemlju. Nećemo da nabavljamo oružje koje je, nazovimo ga takvim, ofanzivno, ali moramo da zaštitimo svoju teritoriju - podvukao je Vučić.

On je dodao i da će danas biti razgovora i sa predstavnicima kompanije “Kamaz” u vezi sa kupovinom kamiona za nore i haubice u fabrici u Velikoj Plani.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Vučić će o nabavci naoružanja razgovarati i na sutrašnjem sastanku sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kako bi se videlo šta dve zemlje mogu zajednički da naprave i kako bi se iskoristili srpska namenska industrija.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fatima

    28. oktobar 2015 | 17:12

    Sto bolje naoruzanje vise te postuju

  • defence

    28. oktobar 2015 | 14:33

    Svaka normalna zemlja ima svoj sistem odbrane koji se izmedju ostalog sastoji i iz modernog naoruzanja.

  • Branislav

    28. oktobar 2015 | 14:01

    Srbija vodi politiku mira i nabavlja odbrambenu vojnu tehniku a ne onu za agresiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA