VUČIĆ PORUČIO PUTINU: Beograd je zabrinut zbog najnovijih izjava iz Prištine

Srpski premijer je u razgovoru sa šefom ruske države konstatovao da je situcija na Balkanu, kao uostalom i u svetu uopšte, veoma složena, te podsetio na sporazume koje su u Briselu postigli Beograd i Priština

  • 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, obavestio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da je Beograd zabrinut zbog najnovijih izjava iz Prištine, koje ukazuju na mogućnosti da ranije postignuti dogovori ne budu realizovani, a pre svega sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.

Vučić je u razgovoru sa šefom ruske države konstatovao da je situcija na Balkanu, kao uostalom i u svetu uopšte, veoma složena, te podsetio na sporazume koje su u Briselu postigli Beograd i Priština.

- A, evo, danas je predsednica Kosova izjavila da najvažniji od tih sporazuma uopšte nemaju nameru da realiziju, tj. primene, što je za nas ozbiljna i teška vest - rekao je Vučić.

VUČIĆ I PUTIN: Ka rešenjima, za još brži razvoj odnosa

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga odlučila je da zatraži ocenu ustavnosti sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština. Ona će, kako su preneli mediji u Prištini, tražiti da se sporazum postignut u Briselu suspenduje, dok ne dobije mišljenje Ustavnog suda.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buda

    29. oktobar 2015 | 13:27

    Evo jos jednog dokaza ko su zapravo siptari koji razumiju jedan jedini jezik...

  • S.C.

    29. oktobar 2015 | 14:04

    To ti je siptarija.Kao divljaci oni drugi razgovor neznaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA