DANAS SEDNICA VLADE POVODOM NAJAVE PRIŠTINE DA ODLOŽI FORMIRANJE ZSO: Dolaze predstavnici iz Brisela

Srpski premijer sazvao je za danas sednicu Vlade na kojoj će se uz prisustvo predstavnika iz EU razmatrati najava Prištine da odloži formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu

  • 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, zakazao je za danas sednicu Vlade Srbije na kojoj će tema biti najava Prištine da odloži formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu. U Vladi će danas na sastanku biti i predstavnici Evropske unije iz Brisela.

- Oni (gosti iz Brisela) će reći, već znam unapred, da to nije važno, da se radi o samo mesec dana... Naslušao sam se takvih priča, saslušaću ih još jednom, a razgovaraćemo o tome i na sednici Vlade danas, pa ću onda moći da vam dam konkretan odgovor" - rekao je Vučić.

Na pitanje kako vidi reakciju EU, odnosno izjavu portparolke visoke predstavnice EU Maje Kocijančić, da obe strane treba da sprovode dogovorene sporazume, Vučić je podsetio da Srbija sprovodi sve dogovoreno, a Priština onaj najvažniji deo, o forimiranju ZSO, koji čini 40 odsto Briselskog sporazuma, nije ni počela da ispunjava.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO): Pogledajte film koji će Srbija poslati svim članicama UNESKA!

- Pa, Srbija ispunjava sve - podsetio je premijer.

- To vam je kao kada neki nastavnik jedno dete simpatiše, a jedno ne, pa kad to drugo ižvrlja tablu ili nešto slično, ona kazni sve. Tako i Maja Kocijančić - svi treba znaju da treba da sporovode postignute dogovore.. - primetio je Vučić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Sada im treba mesec dana, trebaće im posle dva, tri. I tako će doveka biti, kao što će doveka biti i sa sudom za ratne zločine... Bacaće suzavce.. Samo Srbi nemaju prava, da gledamo kako da umirimo Srbe, da ćute, budu glupi... - zaključio je on.

Vučić je ranije rekao da je odluka Prištine teška i loša vest i u najmanju ruku krajnje neodgovorno ponašanje.

- Neko bi rekao da od Prištine uvek to možete da očekujete, a mislim da je neočekivana vest jer je reč o veoma neodgovornom ponašanju. To je najblaže što sam mogao da kažem, a da ne dajem više nikakve ocene – rekao je Vučić.

VUČIĆ: Neodgovorno ponašanje Prištine, uslediće odgovor

On je naveo da se o Briselskom sporazumu mesecima pregovaralo, da su ti pregovori bili mučni, teški i puni kompromisa, te da je na sporazum stavljen potpis koji se sad ne poštuje.

- Mi moramo da imamo ozbiljan i odgovoran odgovor i on će uslediti u danima koji su pred nama, a koji se tiče pre svega Evropske unije i njihovog odnosa prema svima nama. Videćemo, da ne prejudiciram - rekao je Vučić ranije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bashkim

    30. oktobar 2015 | 12:35

    Jeste... Srbija je sve sipunila a da li je ukinula izdavanje probnih tablica za automobile registrovane na Kosovu? Nije, ali zato sada slede kontra mere sa Kosova...

  • sale88

    30. oktobar 2015 | 16:43

    Bashkime, sta vi mislite ko ste, hocete nama naše Svetinje da otmete pa još glumite Budale, ajde pipni te nam Svetinje, pa cemo videti sta ce i ruši da kazu na to..? Nemojte zaboraviti da su te Svetinje i njima Svete..!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA