PRIŠTINA NE ISPUNJAVA DOGOVORE KOJI SU POSTIGNUTI U BRISELU: Evo šta još premijer kaže o ponašanju kosovske strane!

Premijer Vučić naglasio je da prištinska strana ‎ne ispunjava dogovore postignute tokom pregovora u Briselu i da je odbijanje sprovođenja sporazuma o Zajednici srpskih opština negativna i loša poruka za sve Srbe na Kosovu i Metohiji

  • 46

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Anđelinom Ejhorst, sa kojom je razgovarao o problemima u implementaciji Briselskog sporazuma, migrantskoj krizi‎ i evropskim integracijama Srbije.

DANAS SEDNICA VLADE POVODOM NAJAVE PRIŠTINE DA ODLOŽI FORMIRANJE ZSO: Dolaze predstavnici iz Brisela

Premijer Vučić naglasio je da prištinska strana ‎ne ispunjava dogovore postignute tokom pregovora u Briselu i da odbijanje sprovođenja sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO)‎ i namera kosovske strane da suspenduje sporazum o ZSO i pošalje ga na razmatranje i ocenu Ustavnom sudu, negativna i loša poruka za sve Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Budućnost dijaloga zavisi od spremnosti Prištine da sprovodi postignute sporazume, posebno onaj o ZSO -  istakao je premijer Vučić.

Kada je reč o migrantskoj krizi Srbija je spremna da se ponaša konstruktivno i evropski u pronalaženju rešenja za migranstku krizu koja potresa celu Evropu.

Ejhorst je istakla da Evropska komisija poštuje ponašanje Srbije u migrantskoj krizi‎ i obavestila premijera o otvaranja prvih poglavlja u procesu pristupanja Srbije EU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scepan

    30. oktobar 2015 | 19:38

    Nije dobro da se ovako ponasaju.

  • Jaaaaaa

    30. oktobar 2015 | 21:17

    Da nemaju dobru zaledjinu odgovornije bi se ponasali, i postupali po dogovorenom i potpisanom sporazumu.

  • pera

    30. oktobar 2015 | 17:52

    Budućnost dijaloga zavisi od spremnosti Prištine da sprovodi postignute sporazume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA