KINESKI AMBASADOR I SRPSKI PREMIJER ZADOVOLJNI SARADNJOM: Evo koji zajednički projekti predstoje

Srpski premijer i ambasador Kine razgovarali su o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine

  • 51

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, sa kojim je razgovarao o predstojećem 4. samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Samit će 24. i 25. novembra biti održan u gradu Sudžou, posle kojeg će biti realizovana i bilateralna poseta srpskog premijera Narodnoj Republici Kini, na poziv kineskog premijera Li Kećanga.

VUČIĆ DOBIO POZIV: Premijer Srbije krajem decembra ili početkom sledeće godine u poseti Kini!

Srpski premijer i kineski ambasador konstatovali su da se kinesko-srpski odnosi uspešno razvijaju i da ekonomska saradnja napreduje, kao i da se realizuju dogovori postignuti tokom prošlogodišnje posete premijera Lija Srbiji.

Premijer Vučić i ambasador Li razgovarali su o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine.

Razmotreni su i drugi projekti u Srbiji, u kojima učestvuju kineske kompanije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    3. novembar 2015 | 16:45

    Izuzetni partneri i ekonomski podupiraci Srbiji.

  • Фића

    3. novembar 2015 | 16:49

    Кина је пријатељска земља, велесила, велико тржиште и наша велика шанса! Одлични односи две земље су гарант добре сарадње и у будућности!

  • MIrko789

    3. novembar 2015 | 16:45

    To bi stvarno bilo lepo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA