VUČIĆ OBEĆAO POMOĆ: Meni je stalo da TANJUG postoji!

- Meni je stalo i pomoći ću i naći ćemo načina da sa opremom i svojim objektom koji imamo olakšamo nekom privatniku koji bi tu uložio - rekao je premijer Srbije

  • 39

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će učiniti sve da se zaposlenima u Tanjugu pomogne da nastave svoj posao.

- Meni je stalo i pomoći ću i naći ćemo načina da sa opremom i svojim objektom koji imamo olakšamo nekom privatniku koji bi tu uložio - rekao je Vučić i dodao da će to učiniti zbog "brend nejma" i ljudi koji tamo rade.

Zamerio je onima koji su ga kritikovali zbog odluke o "gašenju" Tanjuga, nazvavši to licemerjem.

VUČIĆ BESAN NA TASOVCA ZBOG TANJUGA: Opet si podmetnuo moja leđa, a svoja izvukao! Evo šta je poručio MINISTRIMA

- Gospodo, ako toliko volite, uzmi pa plati. Ali nemoj sutradan da mi tražiš veće plate i penzije. Tu vrstu socijalističkog samoupravnog licemerstva koji postoji u našoj javnosti, to je takav bezobrazluk da jednostano nemam reči - rekao je Vučić.

S druge strane, kako je rekao, direktorka Tanjuga Branka Ðukić nije širila "tu vrstu licemerstva" kao neki drugi i bila je veoma fer.

Na pitanje o tome kako će se naći rešenje za Tanjug, premijer je rekao da ne želi da govori o tehničkim stvarima, da to rešavaju pravnici, ali da se u svakom slučaju zakon neće kršiti.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Vučić je rekao da se nije mešao u pitanja medija, ali da ne može da razume da se u javnosti jedan traži jedno, a drugi dan nešto sasvim suprotno.

- Svako zna kako bi potrošio pare, a niko ne govori kako bi zaradio pare za državu - rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da je ministru kulture Ivanu Tasovcu poručio da u sredu ne ide u Pariz, već da ostane u Srbiji i iznese argumente u vezi sa Tanjugom.

TASOVAC O GAŠENJU TANJUGA: Vučić je bio protiv, njegove reči su tačne!

Printskrin: Tanjug.rs Printskrin: Tanjug.rs

- Rekao sam - ostani ovde, pošto mi kažete da imate argumente, ali nemoj da ti je argument ''piše u članu zakona'', već izađi pa kaži - ko će da plati, to je neki argument - rekao je Vučić.

- Vratio sam se iz Sarajeva, pogledam vesti, nema Tasovca ni argumenta, već se digla samoupravna socijalistička revolucija... Vidim naslovne strane - Vučić ugasio Tanjug. Pa, kad sam stigao i da ga ugasim, a znam da sam jedini bio protiv - rekao je Vučić i dodao da je Tasovac ipak posle toga poturio svoja leđa i rekao da je on bio za gašenje Tanjuga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA