BRISEL MORA DA REAGUJE: Milovan Drecun o opstrukciji Prištine

- Sada je na Briselu kao pokrovitelju i garantu dogovorenog da Prištinu natera da počne da se ponaša politički racionalno, jer bi u suprotnom moglo doći do destabilizacije jedva nekako stabilizovane situacije - rekao je Drecun novosadskom "Dnevniku"

  • 0

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da će Brisel morati da reaguje povodom nastojanja Prištine da ne realizuje potpisani sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

ZAJEDNICA SRPSKIH OPŠTINA NAJKASNIJE DO NOVE GODINE: Sledi formiranje i definisanje statuta

- Sada je na Briselu kao pokrovitelju i garantu dogovorenog da Prištinu natera da počne da se ponaša politički racionalno, jer bi u suprotnom moglo doći do destabilizacije jedva nekako stabilizovane situacije - rekao je Drecun novosadskom "Dnevniku".

Povodom odluke kosovske predsednice Atifete Jahjage da uputi sporazum o formiranju ZSO tamošnjem Ustavnom sudu i najavljene mogućnost obraćanja Prištine tim povodom Venecijanskoj komisiji, on je rekao da "Priština do u nedogled može da izmišlja razne venecijanske komisije i ustavne sudove, ali je dužna da realizuje potpisano".

Drecun je dodao da "Priština nažalost čini sve da ugrozi proceš normalizacije odnosa, uvodeći ga u fazu zastoja".

Predsednik skupštinskog Odbora je poručio da će Beograd "upotrebiti sva raspoloživa politička sredstva i podići međunarodni kapacitet da se Prištini ne dozvoli takvo ponašanje" i dodao da će se na istoj platformi angažovati i srpski predstavnici u kosovskoj administraciji.

- Verujem da ćemo, pre ili kasnije, uspeti da izdejstvujemo stvaranje ZSO. Jer ako se to ne desi, onda srpsko-albanski odnosi na Kosovu nemaju nikakvu perspektivu - zaključio je Drecun.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA