DEVENPORT PREDAJE IZVEŠTAJ! EU daje svoj SUD o reformama Srbije

Paket koji obuhvata Strategiju proširenja i sedam izveštaja predstaviće komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han

  • 80

Predstavljanje godišnjeg paketa izveštaja o napretku država kandidata za članstvo u EU i potencijalnih kandidata biće održano danas u Spoljnopolitičkom komitetu Evropskog parlamenta u Briselu.

Paket koji obuhvata Strategiju proširenja i sedam izveštaja predstaviće komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han, a nakon toga paket će biti dostupan i novinarima na internetu.

VUČIĆ: Izveštaj Evropske komisije biće POZITIVAN za Srbiju!

Han će potom u 12,00 sati u pres sali EK predstaviti paket kao i zaključke i predloge Komisije, najavljeno je u Briselu.

Šef Delegacije EU u Republici Srbiji, ambasador Majkl Devenport će danas u 14:30 srpskoj Vladi predati izveštaj za Srbiju, a Devenport će se potom u 16:00 sati obratiti novinarima.

Foto: Flickr/European Parlament Foto: Flickr/European Parlament

Javno predstavljanje paketa je dosad više puta bilo odlagano, a neizvesnost je trajala sve do juče popodne.

OTVARANJE POGLAVLJA 35: Evo šta još Srbiju očekuje u novom izveštaju Evropske komisije!

Iz Komisije dosad nije pruženo zadovoljavajuće objašnjenje zašto se objavljivanje paketa stalno odlaže, a većina analitičara smatra da Komisija pokušava da izbegne da zbog delova izveštaja o kršenju ljudskih prava u Turskoj pokvari odnose sa tom zemljom, jer je Turska strateški saveznik EU za rešavanje izbegličke krize.

Izveštaji će ove godine biti u drugačijoj formi od dosadašnje, a države kandidati će prvi put dobiti ocene od jedan do pet, u zavisnosti od napretka u pojedinim oblastima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    10. novembar 2015 | 10:00

    Krajnje je vreme da nam konačno kažu na čemu smo, i ne vidim ni jedan razlog zašto ne bismo dobili pozitivnu ocenu, jer smo konačno uspostavili stabilan sistem u Srbiji koji na duže staze može normalno da funkcioniše i na pravi način obezbedi pravni i ekonomski prosperitet u Srbiji.

  • djura

    10. novembar 2015 | 09:36

    Vucic je dao sve od sebe da se Srbija razvije i napreduje maksimalnom brzinom u poslednjih nekoliko decenija, uspeh se vidan, kao i mnogo zainteresovanjih za investiranje u Srbiju. Nadamo se da ce biti realni u sagledavanju

  • mica

    10. novembar 2015 | 09:53

    Reforme se uspesno sprovode, Srbija dobija novi oblik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA