DAČIĆ: Potez Prištine je ruganje međunarodnoj zajednici i Evropskoj uniji!

- Na potezu su EU i SAD, jer da je Srbija suspendovala neki sporazum, već bi se oglasili sa najoštrijim osudama - oštro je poručio ministar spoljnih poslova

  • 16

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da odluka kosovskog Ustavnog suda da suspenduje sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština predstavlja udarac dijalogu u Briselu i pretnju regionalnoj stabilnosti.

POSLE PORAZA U UNESKO: Priština suspendovala sporazum o ZSO!

- Odluka kosovskog Ustavnog suda da suspenduje sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština je nezabeležen slučaj izigravanja dogovora postignutih u prisustvu EU u Briselu i velika pretnja regionalnoj stabilnosti. Suština Briselskog sporazuma jeste formiranje ZSO i ovaj potez Prištine predstavlja veliki udarac na dijalog u Briselu, koji gubi smisao - ukazao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema Dačićevim rečima, Priština se ruga međunarodnoj zajednici i Evropskoj uniji, jer uopšte ne postoji mogućnost da neko suspenduje Briselski sporazum.

- Na potezu su EU i SAD, jer da je Srbija suspendovala neki sporazum, već bi se oglasili sa najoštrijim osudama - istakao je Dačić.

Kosovski Ustavni sud danas je suspendovao sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština ZSO, objavljeno je na sajtu tog suda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. novembar 2015 | 19:55

    Kad otkriju centar svemira, mnogi će albanci biti razočarani kad shvate da to nisu oni.

  • Ezra

    10. novembar 2015 | 20:20

    Pa bice to ovako ,da obe strane postuju dogovor,a ako albanci odbiju dogovor izvrsice se pritisak na srbiju.farsa od demokratije .

  • Leki

    10. novembar 2015 | 19:29

    Sada ce opet EU I z Brisela : " Obe strane moraju postovati potpisani sporazum " Hahahahaha , da nije zalosno bilo bi smesno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA