VULIN TVRDI: Priština svoje poraze leči napadima na Srbe

- Priština se nada da će zemlje koje su priznale nezavisnost KiM vršiti pritisak na Srbiju da odustane od najbitnijih delova Briselskog sporazuma kako bi olaksala poziciju vlade Ise Mustafe - rekao je ministar za rad

  • 0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i sacijalna pitanja Aleksandar Vulin, rekao je povodom odluke kosovskog Ustavnog suda da suspenduje sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština da će to biti test za EU, kao i da Priština svoje poraze uvek leči napadima na Srbe i uverenjem da im je svako kršenje dogovora dozvoljeno.

POSLE PORAZA U UNESKO: Priština suspendovala sporazum o ZSO!

- Priština se nada da će zemlje koje su priznale nezavisnost KiM vršiti pritisak na Srbiju da odustane od najbitnijih delova Briselskog sporazuma kako bi olaksala poziciju vlade Ise Mustafe - rekao je Vulin.

PANIKA U PRIŠTINI ZBOG ODLUKE UNESKA: Haradinaj traži prekid razgovora sa Srbijom!

- Žalosno je, ali istinito da se među političarima u Pristini pod dobrom politickom pozicijom za Albance računa samo ona koja je na štetu Srba - rekao je Vulin i dodao da će se Priština pred Zapadom "prikazivati kao žrtva politike Briselskog dogovora i traziti da bude pomognuta tako sto će joj se opraštati kršenje ili neizvršavanje postignutih dogovora".

Printskrin: Youtube/Eparhija Rasko-prizrenska Printskrin: Youtube/Eparhija Rasko-prizrenska

- Za Srbe, ZSO je najvazniji deo sporazuma i tu promene nisu moguće. Ovo je test za EU kao pokrovitelja razgovora Beograda i Pristine. Ako Prištinu ne obavezuje dogovor postignut pod pokroviteljstvom EU, postavlja se pitanje kakva je onda snaga EU i međunarodne zajednice na KiM uopšte. Od odgovora na ovo pitanje zavisi budućnost Briselskog dijaloga - rekao je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA