KNEŽEVIĆ: Čim SNS preuzme VLAST U VOJVODINI, rešićemo finansiranja Pokrajine

Predlagač Zakona o finansiranju Vojvodine ne treba da bude resorno ministarstvo, već Skupština Vojvodine, smatra potpredsednik naprednjaka. Prema njegovim rečima, to je u njenoj nadležnosti i procedura bi trebalo da ide linijom da poslanici Skupštine Vojvodine predlog zakona upute poslanicima Skupštine Srbije

  • 54

Potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević, izjavio je danas da će ta stranka, čim preuzme odgovornost za vođenje javnih poslova u Vojvodini, rešiti pitanje finansiranja Pokrajine.

- SNS će odmah po preuzimanju odgovornosti za vođenje javnih poslova u Vojvodini inicirati u pokrajinskoj Skupštini predlog Zakona o finansiranju Vojvodine, nakon čega će on biti upućen kolegama u republičkoj Skupštini - rekao je Kneživć.

On je  ocenio da predlagač Zakona o finansiranju Vojvodine ne treba da bude resorno ministarstvo, već Skupština Vojvodine. Prema njegovim rečima, to je u njenoj nadležnosti i procedura bi trebalo da ide linijom da poslanici Skupštine Vojvodine predlog zakona upute poslanicima Skupštine Srbije.

Knežević: Izbori jedina mogućnost da se popravi stanje u Vojvodini

Knežević je istakao i da je Demokratska stranka imala osam godina da reši problem finansiranja Vojvodine, "te da će svaki pokušaj Pokrajinske vlade da pokrene to pitanje do izbora u Vojvodini biti u svrhu predizborne kampanje i unapred osuđeno na propast".

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- To je i cilj njihovih predloga - da budu nezakoniti i protivustavni, pa da se kaže da neko u Beogradu to nije prihvatio i da se onda izigrava politička žrtva - rekao je on dodavši da "u proteklih sedam godina nijedan predlog zakona nije stigao u Skupštinu Srbije".

Prema njegovim rečima, deo predizbornog folklora je i "satanizovanje" političkih protivnika u Vojvodini.

Knežević: Vučić NEĆE smenjivati ministre iz SNS-a!

- SNS niti će ukidati autonomiju Vojvodine, niti će smanjivati autonomiju Vojvodine - naprotiv, to pitanje će se sistemski definisati, kako ne bi više bilo nedoumica oko famoznih sedam odsto, nadležnosti i sličnih pitanja, koja su ostala nerešena i otvorena sve ove godine - istakao je on

On je ocenio i da mnogima u Vojvodini odgovara neuređenost vojvođanskog pitanja, "ali da više ne sme da se dozvoli da to budu teme političkih kampanja".Prema njegovim rečima, to je poigravanje sa životima građana Vojvodine "koji su umorni od toga i onih koji ne umeju, nemaju snage i volje da reše probleme u Vojvodini".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Upitan da li je poznato ko će biti kandidat SNS za predsednika Pokrajinske vlade, Knežević je rekao da postoji mnogo kandidata za to mesto, "jer je SNS takva stranka u kojoj se, za razliku od drugih, ohrabruje pluralizam".

- SNS ima tim za Vojvodinu i mi ćemo preuzeti odgovornost da ispravimo svu nepravdu koja je naneta Vojvodini u prethodnih 16 godina, kao i da Vojvodina opet bude lokomotiva razvoja Srbije - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    12. novembar 2015 | 19:41

    Što pre smeniti Pajtića i rešiti probleme u Vojvodini.

  • CvijicV

    12. novembar 2015 | 21:09

    Vrlo brzo ce izbori eliminisati Pajtica.

  • Anton

    12. novembar 2015 | 12:36

    Naravno sve treba popraviti što je Pajtić loše uradio u Vojvodini!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA