SELAKOVIĆ: Srbija je preduzela sve neophodne mere da spreči potencijalne terorističke napade

Ministar pravde je konstatovao da efekti dešavanja u Parizu i Sarajevu zbog svoje blizine, nažalost, neće zaobići ni Srbiju, već je pogoditi monogo više, te da je zbog toga država podigla stepen budnosti obaveštajnih službi

  • 0
Nikola Selaković, Prekršajni sud u Beogradu Foto: Milena Đorđević

Ministar pravde Nikola Selaković, rekao da je Srbija nakon sednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti preduzela i preduzima sve neophodne mere da bi se osujetili sve potencijalne torerorističke akte na njenoj teritoriji.

Ministar je konstatovao da efekti dešavanja u Parizu i Sarajevu zbog svoje blizine, nažalost, neće zaobići ni Srbiju, već je pogoditi monogo više, te da je zbog toga država podigla stepen budnosti obaveštajnih službi.

SELAKOVIĆ TVRDI: Srbija ima planove u slučaju zatvaranja granica

- Naročita pažnja se pridaje aktivnostima svih bezbednostih službi, a stepen budnosti obaveštajnih službi je podignut na najviši nivo - rekao je Selaković.

Jedan od zaključaka Biroa je bio da se uspostvati puna operativna kontrola, ali i da se obrati pažnja identifikaciji svih onih ciljnih grupa koje mogu biti izvršioci krivičnih dela, kao i na njhove saučesnike i pomagače, kako bi se svaka vrsta verskog ekstremizma militantnog karaktera sasekla u korenu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- U tom cilju neophodna je i najtešnja saradnja sa svim obeveštajnim i kontraobaveštajnim službama zemalja u okruženju, prijateljskih država - rekao je Selaković i naglasio da ima poverenje u naše nadležne organe da svoj posao rade pažljivo i dobro.

Građani Srbije treba da imaju poverenje u svoje nadležne bebednosrne strukture da će osujetiti, sprečiti i reagovati u slučaju bilo kakve opasnosti, poručio je Selaković.

(Telegar.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA