SRPSKI INTERPOL SPREMAN ZA RAT PROTIV TERORIZMA: Evo koja je TAJNA ŠIFRA specijalaca za HITNO HAPŠENJE terorista!

- Komisiji u Lionu u dogovorenom terminu šaljemo svojih tri ili pet prioriteta za hapšenje. Ta akcija se zove "infra-red" - otkriva načelnik Uprave za međunarodnu policijsku saradnju Interpola u Beogradu

  • 5

Posle terorističkih napada u Parizu u kojima je život izgubilo 130 ljudi, a povređeno 350 osoba upalio se CRVENI LARM u Interpolu, ali i u ogranku ove organizacije u Srbiji! Načelnik Uprave za međunarodnu policijsku saradnju Interpola u Beogradu Milan Dimitrijević kaže da je u ovom trenutku borba protiv terorizma prioritet i da "SRPSKI INTERPOL" svakodnevno razmenjuje podatke sa stranim službama!

 

LISTA LJUDI S BALKANA KOJE TRAŽI INTERPOL: Da li ste videli neke od njih?! (FOTO)

 

Srpski interpol trenutno u sistemu ima više od 1.000 aktivnih međunarodnih crvenih poternica, od kojih je na sajtu objavljeno svega 11.

 

- Imamo jedinstvenu bazu podataka gde pokušavamao da sve naše državljane svrstamo u jedinstveni korpus. Tu su svi koji su bezbednosno interesantni ili se nalaze na potragama drugih država - kaže Dimitrijević ua "Politiku".

 

Foto: AP/Tanjug, interpol.int

Foto: AP/Tanjug, interpol.int

 

- Komisiji u Lionu u dogovorenom terminu šaljemo svojih tri ili pet prioriteta za hapšenje. Ta akcija se zove "infra-red" - otkriva načelnik Uprave za međunarodnu policijsku saradnju Interpola u Beogradu i dodaje da svaki policajac može prilikom legitimisanja da utvrdi da li se neko nalazi na crvenoj poternici.

 

Pored borbe protiv terorizma, prioritet "srpskog Interpola" je i borba protiv organizovanog kriminala, a od početka godine do sada uhapšeno je 136 državljana Srbije za kojima je bila raspisana poternica Nacionalnog centra biroa Interpola u Beogradu, dok je u Srbiji uhapšena 121 osoba po međunarodnim poternicama.

 

Interpol objedinjuje 190 zemalja sveta, a srpska policija je prema ocenama i parametrima centrale u Lionu, među deset najvažnijih država po planu međunarodne saradnje.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA