VEROVALI ILI NE, TITO ĆE DOČEKATI KERIJA, LAVROVA I MOGERINI U IME SRBIJE! Evo šta traži MARŠAL u Areni

  • 21

Srbija se užurbano sprema da bude sjajan domaćin Ministarskog sastanka OEBS, a pored velikih mera bezbednosti, užurbano se sređuje i Kombank arena koja će biti mesto sastanaka preko 2.000 ministara i diplomata. Dok će Palata Srbije služiti za sastanke članova Vlade Srbije sa stranim zvaničnicima. Ipak, šef srpske diplomatije Ivica Dačić za sve je spremio jedno iznenađenje, a to je slika Josipa Broza Tita!

BEOGRAD KAO DIPLOMATSKA PRESTONICA EVROPE! Dačić najavio dolazak Kerija, Lavrova i Mogerini

Predsedavajući OEBS-a Ivica Dačić, rekao je da će Beograd biti diplomatska prestonica Evrope sledeće sedmice tokom Ministarskog saveta OEBS-a, kojem će, pored više od 40 ministara spoljnih poslova, prisustvovati i šefovi diplomatije SAD, Rusije i EU – Džon Keri, Sergej Lavrov i Federika Mogerini.

NASMEŠITE SE, SLIKA VAS IVICA DAČIĆ: Šef srpske diplomatije obišao radove u ARENI! (FOTO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Tokom Ministarskog saveta biće održani brojni bilateralni susreti među predstavnicima delegacija - rekao je Dačić koji je i ministar spoljnih poslova Srbije i najavio da će se tom prilikom sresti i ministri spoljnih poslova Turske i Rusije, u situaciji kad nema zvanične komunikacije među njima.

Dačić je istakao i da će stepen bezbednosti biti na najvišem mogućem nivou, imajući u vidu aktuelnu situaciju, a da će na skupu biti reči i o borbi protiv terorizma, kao i migrantskoj krizi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ovo je dobra prilika da se Srbija pokaže u lepom svetlu, za razliku od prethodnih godina - rekao je Dačić.

Ipak, Ministarski sastanak neće moći da prođe bez iznenađenja, a za njega se pobrinuo šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Naime prvo što će videti svetske zvanice, sledeće nedelje, prilikom ulaska u "Kombank arenu" biće veliki portret Josipa Broza Tita!

Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS

Fotografija koja će biti postavljena nastala je na prvoj konferenciji ove organizacije, koja je pre skoro četiri decenije održana upravo u Beogradu.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    27. novembar 2015 | 14:28

    Diplomatija je bila jedna od najuspesnijih segmenata Titove Jugoslavije. Ceo svet je postovao pokret nesvrstanih kojeg su zvali "savest covecanstva". Bio je unpravom smislu svetski lider. A nije ni nama bilo lose.

  • Isko

    27. novembar 2015 | 08:24

    E, taj je bio pravi majstor. Pogledaj mu oči.

  • Милош

    27. novembar 2015 | 08:23

    Поред Титове слике напишите да је после престанка рата Тито и његови сатрапи убили стотину хиљада ,без суда,невиних људи,укључујући децу и старце.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA