NATO SKUPŠTINA U FIRENCI: Alijansa jača borbu protiv terorizma

Na seminaru NATO-a u Firenci će biti više od 200 učesnika, uključujući oko 100 parlamentaraca iz 38 zemalja. Prisustvovaće i delegacija Srbije, na čelu sa Draganom Šormazom

  • 2

Parlamentarna skupština NATO održava danas  i sutra seminar u Firenci, da bi preispitala strategiju u borbi protiv terorzima, nakon terorističkih napada 13. novembra u Parizu. Ovom sastanku prisustvuje i šef srpske delegacije Dragan Šormaz.

Na dnevnom redu biće i vojna akcija u Siriji, sa posebnim osvrtom na obaranje ruskog aviona od strane turske avijacije, iako je ruski avion bio upozoren da krši vazdušni prostor Turske.

SRPSKA DELEGACIJA NA GODIŠNJEM ZASEDANJU SKUPŠTINE NATO: Alijansa sprema odgovor na krizu u Siriji

- Ne postoji jeftin način da se dobije ova bitka - istakao je Andreja Manćili, šef italijanske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO i autor izveštaja o borbi protiv ISIS-a, koji će biti predstavljen u Firenci.

- ISIS je politički pokret, ali i verski, društveni i na kraju je vojna sila. Naša borba mora biti konstruktivna, ali i vojna - rekao je Manćili.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na seminaru će biti više od 200 učesnika, uključujući oko 100 parlamentaraca iz 38 zemalja. Prisustvovaće i nekoliko parlamentarnih delegacija iz Severne Afrike i Bliskog istoka, uključujući Irak, Jordan, Bahrein i Kuvajt.

Na konferenciji će se obratili italijanski ministri spoljnih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova, visoka predstavnica EU Federika Mogerini, i niz stručnjaka iz regiona.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    27. novembar 2015 | 11:54

    NATO je najveca teroristicka organizacija koja postoji u svetu , o cemu oni pricaju ?

  • Sir Oliver

    26. novembar 2015 | 19:23

    Za borbu protiv ili ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA