POČINJE SAMIT - BEOGRAD POD OPSADOM! Snajperisti na krovovima i DUGE CEVI na ulicama čuvaju SVETSKE MOĆNIKE u Srbiji

Svetska politička elita, koja će sutra i prekosutra donositi globalno važne odluke na Ministarskom savetu OEBS-a, polako pristiže u Beograd, a zbog toga je bezbednost podignuta na najviši nivo

  • 0

Svetska politička elita, koja će sutra i prekosutra donositi globalno važne odluke na Ministarskom savetu OEBS-a, polako pristiže u Beograd, a zbog toga je bezbednost podignuta na najviši nivo, a već od danas krenuće se sa zatvaranjem pojedinih ulica glavnog grada Srbije, dok su strani bezbednjaci zajedno sa srpskim specijalcima koji će biti zaduženi da sve protekne u najboljem redu odavno "pročešljali sve", a snajperisti su već zauzeli svoje pozicije na krovovima zgrada!

BEOGRAD POD OPSADOM - NI PTICA NE MOŽE DA PROLETI! Srpski specijalci, FBI i RUSKI AGENTI čuvaju SVETSKE MOĆNIKE

Osim poklona, koji su već upakovani, u Beogradu je i sve ostalo spremno za doček visokih zvanica iz celog sveta. Pošto su prvi gosti juče stigli na pripremne sastanke, ozbiljne mere obezbeđenja već su vidljive, posebno oko hotela „Hajat“, gde će odsesti najviđeniji gosti, pre svih američki državni sekretar Džon Keri sa svitom od čak 260 članova.

Agenti iz SAD i Rusije, SNAJPERISTI sa krovova i 7.000 policajaca čuvaju SVETSKE DIPLOMATE

Foto: Beoinfo,Tanjug/AP/Amel Emric Foto: Beoinfo,Tanjug/AP/Amel Emric

Na ulazu u taj hotel već su postavljeni detektori metala i specijalni štit kojim je zaštićen praktično ceo prostor hotelskog stepeništa, a uveden je i poseban režim na parkingu i svako vozilo se pre ulaska kontroliše da li ima sumnjive naprave. Slične mere uvedene su i u ostalih 18 hotela u kojima će biti smeštene delegacije 57 zemalja članica OEBS-a i 11 država mediteranskih i azijskih partnera.

VEROVALI ILI NE, TITO ĆE DOČEKATI KERIJA, LAVROVA I MOGERINI U IME SRBIJE! Evo šta traži MARŠAL u Areni

Bezbednost je podignuta na najviši nivo, pa će samo za obezbeđivanje dvodnevnog skupa biti angažovano 7.000 policajaca.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Beograd će ugostiti više od 40 ministara spoljnih poslova, jer će, osim Kerija, doći i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, visoka predstavnica EU Federika Mogerini, kao i turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu. Beogradski skup će zbog aktuelne situacije u vezi sa Sirijom i zategnutih odnosa Ankare i Moskve, kao i Moskve i Vašingtona, biti u fokusu svetske javnosti. Svi očekuju da se ovde prvi put posle obaranja ruskog aviona sretnu Lavrov i Čavušoglu, a posebnu težinu imaće i susret Lavrova sa Kerijem.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Zbog ovog događaja, „Kombank arena“ je pretrpela značajnu adaptaciju i prvi put je pretvorena u veliki kongresni centar. Izgrađeno je 10 sala za sastanke sa 1.700 mesta i preuređeno 11 prostorija za bilateralne susrete u prizemlju. Na drugom i četvrtom nivou je napravljeno 111 kancelarija, a na trećem su lože pretvorene u kancelarije. Za učesnike je obezbeđeno 3.000 slušalica, 650 mikrofona, 12 video-projektora, 130 televizora i 29 prevodilačkih kabina za šest zvaničnih jezika.

Ministarski savet OEBS-a održava se u godini kada se obeležava 40 godina od usvajanja Završnog akta iz Helsinkija, odnosno principa na kojima se zasniva ova organizacija i ovim će biti zaokruženo predsedavanje Srbije. Na organizaciju ovog skupa potrošeno je oko 420 miliona dinara.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Direktor „Beokom servisa“ Darko Glavaš najavio je da neće biti izmeštanja linija gradskog prevoza, ali da će određene trase periodično biti zatvarane. - Molim građane za razumevanje. Po nalogu policije, neke trase će se periodično zatvarati da bi gosti mogli nesmetano da prođu do „Arene“ i Palate „Srbija“ - objasnio je on.

KALENDAR GLAVNIH DEŠAVANJA:

*2. decembar:

- Keri i Lavrov stižu u popodnevnim satima

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Susret u četiri oka Vučića i Kerija

- Vučić i Dačić priređuju večeru u zgradi starog Generalštaba

* 3. decembar:

7:45 - Dačić dočekuje delegacije

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

9:15 - zajedničko fotografisanje

9:30 - obraćanje Vučića, Dačića i Zanijerija

10:30 - prva plenarna sednica

13:00 - radni ručak u Palati Srbija

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

15:00 - druga planerna sednica

19:30 - prijem u Narodnoj Skupštini

20:00 - Večera za šefove delegacija, Dom Garde

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

* 4 . decembar:

10:00 -treća planerna sednica

14:00 - zatvaranje samita

15:00 - pres-konferencija Dačića i Štajnmajera

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA