SRPSKA VOJSKA SJAJNO SARAĐUJE SA NATO PAKTOM! Evo šta poslanici kažu o ulasku Srbije u ALIJANSU

Poslanik naprednjaka Dragan Šormaz rekao je novinarima u parlamentu da Srbija učestvuje u programu Partnerstvo za mir i da ta saradnja funkcioniše sjajno

  • 9

Nakon vesti da je Crna Gora pozvana da se pridruži NATO, poslanici većine u Skupštini Srbije danas su ukazali na sjajnu saradnju Vojske Srbije i te alijanse u okviru programa Partnerstvo za mir, a opozicija poručila da Srbiji treba dijalog o dostignućima u okviru tog programa i produbljivanje saradnje sa NATO.

Ministri spoljnih poslova su se jutros na ministarskom sastanku u Briselu saglasili da pozovu Crnu Goru da postane 29. članica Alijanse.

Poslanik SNS Dragan Šormaz, rekao je novinarima u parlamentu da Srbija učestvuje u programu Partnerstvo za mir i da ta saradnja funkcioniše sjajno.

BOLJI ODNOSI SA NATO PAKTOM: Evo kako Srbija jača saradnju sa ovom vojnom alijansom

- Niti je NATO nas pozvao da budemo članovi tog saveza, niti smo mi izrazili želju da to budemo. Učestvujemo u programu Partnerstvo za mir, jedna smo od 41 zemlje u svetu koja je partner NATO i mislim da to funkcioniše sjajno. To je dobro zbog svega što se dešava, bezbednosti države i građana, standardizacije naše vojske - rekao je.

Foto: Wikipedia, Marko Todorović Foto: Wikipedia, Marko Todorović

Sa druge strane, poslanica DS Gordana Čomić ukazuje da Srbiji treba dijalog o dostignućima VS u programu Partnerstvo za mir.

- Da bi ljudi u Srbiji znali šta znači učešće u Partnestvu za mir, prvo o tome treba dijaloga - rekla je Čomić, koja je na pitanje o referendumu o učlanjenju u NATO odgovorila da bi to trebalo da odobre i razumeju svi građani Srbije.

SRPSKA DELEGACIJA NA GODIŠNJEM ZASEDANJU SKUPŠTINE NATO: Alijansa sprema odgovor na krizu u Siriji

SDS, prema rečima šefa poslaničke grupe te stranke Marka Đurišića, smatra da saradnja sa NATO treba da se produbljuje.

Ta stranka je mišljenja i da bi se eventualni razgovori o budućnosti Srbije vezano za NATO trebalo prvo otvoriti kroz parlament, te da jedna od tema tom prilikom treba da bude i da li na kraju tog procesa treba da bude održan referendum.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Naše mišljenje je da Srbija treba da produbljuje saradnju sa NATO, dobijamo još jednog suseda koji će to biti, pa treba da se preispita naša pozicija, da vidimo koje je najbolje rešenje - rekao je Đurišić novinarima.

Janko Veselinović iz Pokreta za preokret kaže da je taj pokret za vojnu neutralnost i da Srbija ne treba da menja kurs u tom pogledu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    2. decembar 2015 | 14:53

    NIKAD U NATO,NIKAD U AVIONE KOJE BOMBARDUJU I UBIJAJU NEDUZNE DILJEM CIJELOG SVIJETA.SRBIN NIKAD NECE HTJETI U NATO JER NATO POKAZAO KAKO DJELUJE BAS NA NAMA.SVI ONI KOJI PODRZAVAJU OVU KRIMI-VOJNO-POLITICKO-PROCIONISTICKU ORGANIZACIJU NEKA STAVE PRST NA CELO I DOBRANO RAZMISLE.hvala Bogu takvih je veoma malo.Srbija i ostale Srpske jedinice nikada u NATO!!!

  • Isko

    3. decembar 2015 | 09:20

    Nije to đubre za našu kuću. Zar treba drugima da radimo ono što su oni nama. Vojna neutralnost, dok god može.

  • stvarno?

    4. decembar 2015 | 12:40

    Ulaskom u Nato mi se distanciramo od rusije. Nas nije rusija bombaodovala nego Nato. Jesam li neshto propustio za poslednjih 20 god? Jedna shvajcarska nema veze ni sa Nato niti sa EU pazivi. Moramo li mi bash tamo? Koja je prednost? I koliko to koshta ovaj narod?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA