Ninić: Antikorupcijski portal SRS o "tajkunima oko SNS"

Radikali pozivaju tužioca za organizovani kriminal da ispita ulogu Milana Beka, Miroslava Miškovića, Stanka Subotića, Bogoljuba Karića, Ðorđa Nicovića, Joce Amsterdama i Dušana Stupara u finansiranju naprednjaka

  • 1

Predsednik Saveta za borbu protiv korupcije Srpske radikalne stranke Ivan Ninić izjavio je da je počeo s radom "antikorupcijski portal SRS-a" koji će se, između ostalog, baviti i "tajkunima okupljenim oko SNS-a".

Ninić je rekao da će portal biti "baza podataka o imenima i korupcionaškim radnjama" i koji će "raskrinkavati korupciju državnih organa u kojima učestvuje aktuelna vlast".

Sajt "SRSantikorupcija.rs" će se, kako je rekao Ninić, bavititi i "tajkunima koji su okupljeni oko Srpske napredne stranke".

Prema Ninićevim rečima, najveći finansijeri SNS-a su kroz privatizacije "opljačkali stotine preduzeća", a, kako tvrdi, naprednjaci nemaju kadrovski kapacitet i legitimitet da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom.

SRS poziva tužioca za organizovani kriminal da ispita ulogu Milana Beka, Miroslava Miškovića, Stanka Subotića, Bogoljuba Karića, Ðorđa Nicovića, Joce Amsterdama, Dušana Stupara i drugih, koji su, tvrdi Ninić, "danas srazmerno uloženom kapitalu postali akcionari Srpske napredne stranke, što u budućnosti može da predstavlja pretnju za pravnu i ekonomsku sigurnost države i naroda".

On je poručio da samo radikali mogu da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom, jer, kako navodi, "jedino njih ne finansiraju tajkuni".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeda Cvetković

    4. maj 2012 | 16:01

    Iako je Ninićev projekat usmren na diskredituju Tome Nikolića, treba podržati radikale u istraživanju o privatizacijama jer Demokratska stranka nije spremna na takva istraživanja očigledno zbog umešanosti u kriminal i zvaničnika u koje je DS imala poverenje,najblaže rečeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA