DŽON KERI STIGAO U BEOGRAD: Na aerodromu ga dočekali Ivica Dačić i Majkl Kirbi (FOTO)

Keri je doputovao u glavni grad Srbije nakon što je u Parizu zajedno sa predsednikom SAD učestvovao na samitu o klimi, te posle učešća na ministarskom sastanku NATO u Briselu i posete Prištini

  • 2

Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je danas popodne u Beograd, gde će učestvovati na Ministarskom sastanku OEBS, a odmah po dolasku u Srbiju će se sastati s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kerija je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsedavajući OEBS i šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, a na pisti je bio i američki ambasador Majkl Kirbi.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Keri bi, kako se očekuje, na marginama sastanka OEBS mogao da se sastanake sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, koji takođe večeras stiže u Beograd.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Keri je doputovao u glavni grad Srbije nakon što je u Parizu zajedno sa predsednikom SAD učestvovao na samitu o klimi, te posle učešća na ministarskom sastanku NATO u Briselu i posete Prištini.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ovo je prvi put da u funkciji državnog sekretara boravi na Zapadnom Balkanu, a posle Beograda posetiće Kipar i Grčku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    2. decembar 2015 | 18:48

    Svugde Ameri dolaze i pokusavaju srusit kontakt zemlje koja suradjuje sa Rusijom. Sta su sve dosad uradili to je bogu za plakat, zbog nafte ruse sve zemlje i prave bedu od naroda a javno govore o nekoj demokraciji.

  • LALE

    2. decembar 2015 | 19:20

    Posto mi ljudi citamo napamet na prvu loptu procitao sam Dzim Keri i odusevio se al ne zadugo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA