GENERAL LAZAREVIĆ SUTRA NA SLOBODI: Ministri Selaković i Gašić idu u Hag

Lazarević, koji je u zatvoru izdržao dve trećine kazne od 14 godina, avionom će biti prebačen u Niš gde će ga na aerodromu dočekati i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin

  • 16

Ministri pravde i odbrane Nikola Selaković i Bratislav Gašić otputovaće sutra u Hag gde će sačekati puštanje na slobodu generalna Vladimira Lazarevića iz zatvora haškog tribunala, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

IZLAZI IZ HAGA: Lazarević na slobodi 3. decembra

Lazarević, koji je u zatvoru izdržao dve trećine kazne od 14 godina, avionom će biti prebačen u Niš gde će ga na aerodromu dočekati i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Lazarević je bio osuđen po komandnoj odgovornosti na 14 godina zatvora zbog zločina na Kosovu i Metohiji, kao komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije 1998. i 1999. godine.

U Haškom zatvoru je proveo više od 10 godina, gde se u međuvremenu i razboleo, a nekoliko puta je i operisan.

Lazarević je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2005. godine, gde je četiri godine kasnije osuđen na 15 godina zatvora, ali mu je kazna posle žalbe smanjena na 14 godina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    2. decembar 2015 | 23:05

    Dobro dosao patrioto i heroju svojoj porodici, Srbiji i svima onima koji vas uvazavaju zbog svog dostojanstvenog, vojnickog i ljudsog drzanja !

  • Pedja

    2. decembar 2015 | 23:47

    Dobro došao djenerale!

  • Srki21

    3. decembar 2015 | 00:20

    Dobro dosao Srbendo dobro dosao legendo.Bog ti pomogao!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA