VUČIĆ PORUČIO NORVEŠKOM ŠEFU DIPLOMATIJE: Hvala na podršci tokom poplava i migrantske krize

- Podvukao bih značaj ličnog truda i napora koji je Berge Brende uložio u stabilizaciju ovog regiona. Srpska vlada je na tome veoma zahvalna i nadamo se da će tako uvek i ostati - rekao je srpski premijer

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas da je Norveška iskreni prijatelj Srbije koji je uvek pružao ogromnu pomoć i podršku našoj zemlji na evropskom putu, ali i u teškim trenucima i poručio da će Srbija nastojati da se oduži na tome i učini sve kako bi privukla što više norveških investitora.

Vučić je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Norveške Bergeom Brendeom, podsetio na činjenicu da je Norveška uvek bila među najvećim donatorima kada je Srbija bila suočena s veliim problemima, poput poplava i migrantske krize.

KURC REKAO VUČIĆU: Da se Beč pitao, Srbija bi ODAVNO otvorila poglavlja

- Uvek i u svakom trenutku mogli smo da računamo i da dobijemo veliku podršku od Norveške. Zahvalni smo norveškim prijateljima što razumeju i druge probleme s kojima se suočavamo i s kojima ih zajedno rešavamo - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ta država je uvek bila velika podrška mirnom rešavanju svih sporova u regionu.

- Moraćemo da uradimo još na reformi pravosuđa kako bismo mogli više investitora iz Norveške da privučemo, jer je ta zemlja jedan od najvećih investitora u našu zemlju - rekao je premijer i kao primer naveo telekomunikacionu kompaniju Telenor.

Premijer je dodao i da je uveren da će odnosi dve države ići uzlaznom linijom i da će naša zemlja biti u situaciji da uzvrati, ako ne istom merom, onda barem toliko da Norveška bude zadovoljna kako će Srbija promeniti svoje lice u budućnosti.

- Podvukao bih značaj ličnog truda i napora koji je Berge Brende uložio u stabilizaciju ovog regiona. Srpska vlada je na tome veoma zahvalna i nadamo se da će tako uvek i ostati - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mario

    3. decembar 2015 | 20:32

    Treba uvek medjusobnoo da se pomazemo bez obzira na sve

  • Obro

    3. decembar 2015 | 20:14

    Hvala na Norveskoj podršci tokom poplava i migrantske krize

  • Nenad Miletić

    3. decembar 2015 | 17:50

    Hvala Nirveškoj na iskrenoj podršci. A našoj Vladi i premijeru želim da još više doprinesu unapređenju odnosa naše zemlje sa svetom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA