MILAN NEDIĆ JE UBIJEN U ZATVORU! Evo zašto se traži REHABILITACIJA srpskog premijera iz Drugog svetskog rata

- Nedić je lišen života, a priče o samoubistvu su iskonstruisane - kaže advokat Zoran Živanović, koji zastupa podnosioce zahteva - Nedićevu porodicu i Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima

  • 22

Porodica Milana Nedića, predsednika srpske vlade za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu, opravdano sumnja u zvaničnu verziju da se on ubio u zatvoru 1946. tokom istražnog postupka.

 

DA LI ĆE SRBI REHABILITOVATI ĐENERALA NEDIĆA? Unuci predsednika srpske vlade TRAŽE PRAVDU

 

To je juče na početku procesa Nedićeve rehabilitacije rekao advokat Zoran Živanović, koji zastupa podnosioce zahteva - Nedićevu porodicu i Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima.

 

- Nedić je lišen života, a priče o samoubistvu su iskonstruisane - rekao je Živanović, dok je Nedićev praunuk Aleksandar rekao da njegov predak nije mogao sam da se ubije:

 

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

 

- Prozor u kancelariji u kojoj je ispitivan Nedić bio je visok 1,2 metra. On je tada imao 120 kilograma i više od 70 godina. Je l‘ vi zaista smatrate da je on mogao da pobegne, popne se i izvrši samoubistvo? Razlog za njegovu smrt nalazi se u dokumentima koje ćemo predstaviti u narednom periodu i mnogo toga će vas iznenaditi.

 

Predsednik Veća sudija Anđelka Opačić navela je da je Arhiv Srbije dostavio sudu izjašnjenje da se u njihovim spisima nalazi Nedićev dosije koji im je dostavila BIA i koji sadrži 1.645 strana. Advokat Živanović zatražio je uvid u dosije jer mu to prethodno nije bilo omogućeno.

 

Inače, ispred zgrade Višeg suda okupila se grupa građana koja se protivi rehabilitaciji, koja bi, kako su rekli, značila. Proces se nastavlja 8. februara.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    8. decembar 2015 | 22:45

    Na zalost, fasizam nije ubijen,," spavaci" rade li rade...dobro su zadrli, oslobodite se straha od straha, delujte protiv fasizma i fasita na sceni !!

  • Toni

    8. decembar 2015 | 09:29

    Ne brukaj se Srbijo. Izdajica ostaje izdajica, slika s nacistima kaze dovoljno o njemu.

  • Spasoje

    9. decembar 2015 | 10:38

    Spasao je Srbiju od komunistickog terora,sve do jeseni 44.g. Veliki patriota i zrtva komunjara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA