• 99

Evo koje BOGATSTVO će naslediti porodica MILANA NEDIĆA, ako ga Srbija REHABILITUJE! (MAPA)

  • 99

Pred Višim sudom u Beogradu juče je, nakon višegodišnjih pokušaja, počeo proces pravne rehabilitacije predsednika srpske vlade za vreme okupacije u toku Drugog svetskog rata Milana Nedića. Ovaj proces izazvao je burne reakcije ZA i PROTIV, a odmah se i pokrenulo ono čuveno pitanje u Srbiji KOLIKO SAM JA TU DOBAR? Tačnije postavilo se pitanje: "Šta je srpski premijer imao od imovine i šta će njegovi potomci morati da dobiju nazad u vlasništvo?"
REHABILITACIJA NEDIĆA JE POVAMPIRENJE FAŠIZMA! Titovi PARTIZANI protiv "pomilovanja" bivšeg srpskog premijera

Potomci Milana Nedića, predsednika Vlade Srbije u vreme bacisticke okupacije u Drugom svetskom ratu, naime sami su dali odgovor svima na ovo pitanje kada su podneli zahtev Agenciji za restituciju da im se vrati imovina oduzeta posle rata.
MILAN NEDIĆ JE UBIJEN U ZATVORU! Evo zašto se traži REHABILITACIJA srpskog premijera iz Drugog svetskog rata

Da li Milan Nedić treba da bude rehabilitovan?

Glasajte

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org


Među imovinom koju naslednici traže su zgrada u Nemanjinoj ulici u kojoj je danas Narodna banka Srbije, Zemunski park, placevi u Grockoj, u Vrtlarskoj ulici u Zemunu i nadoknada za pet knjiga koje je Nedić izdao.
Prema zvaničnoj istoriji, na kojoj su odrastale generacije u SFRJ i Srbiji Milan Nedić se ubio pre izricanja presude za saradnju s okupatorom, te formalno nije osuđen.
Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović


Zbog toga što Nedić nije zvanično osuđen, njegovi potomci sve do sada nisu podnosili zahtev za rehabilitaciju, već su samo tražili da im se kaže gde je srpski predsednik vlade iz Drugog svetskog rata sahranjen.
Armijski đeneral Milan Nedić je 1941. godine napisao svoj testament, te sada porodica tačno zna šta im je njihov predak ostavio u amanet.
- Mi smo svesni da ćemo dobiti malo ili ništa, ali je ovo naš način da bacimo malo više svetla, da nadležne institucije počnu drugačije da govore, ne samo o Milanu Nediću, već i o istoriji - rekao je Aleksandar Nedić, unuk đenerala Milana.
Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija

Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija


U Agenciji za restituciju koja je dobila zahtev porodice Nedić, rekli su da je slučaj Nedića komplikovan, iako ga sud nije proglasio krivim. To pokazuju i dokumenta Agencije.
- Postoji akt tadašnje komisije za ratne zločine, neophodno je da se sudski rehabilituje. To je teško pitanje i ogromna je odgovornost na sudijama, ali ne može se kroz ovaj sudski postupak ići u istorijski revizionizam - rekao je direktor Agencije za restituciju prilikom podnošenja zahteva od strane porodice Nedić.
Nedićeva Vlada nacionalnog spasa trajala je od 29. avgusta 1941. do oktobra 1944. godine.
(D. Z.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OU"Sima požarevac

    Ako je bio toliko dobar čovek za srbiju i srpski narod odakle tolika imovina i moguća potražnja Povratka iste. Treba možda "preispitati poreklo imovine" koja je "najverovatnije na pošten način stecena". A sto se tice rehabilitacije. Rehabilitovace ga kad pobede njegovi, a sve mi se cini da je to odmah iza ćoška.

  • Riki

    Koja sramota za Srbiju.

  • dragan

    Mom dedi je oduyeta imovina ,sad mi to vraćaju sinovi osme ofanzive ,koji su dobili stanove za po 5 maraka , rehabilitovati svu naprednu predratnu inteligenciju predratne srbije koju su čobani pobili (izvinjavam se pravim čobanima)Moji su bili gazde svojim radom ,a i ja sam ,a biće i moja deca.A sve je po nekima ovo loše, bolje na kazan i na pivo pred prodavnicu.KO RADI IMAĆE A KO NEĆE I NE MORA.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima