VUČIĆ SE OBRATIO POSLANICIMA: Evo šta im je PORUČIO

- Ova godina ostaće upamćena po tome što smo popravili položaj na Duing listi, očuvali vitalne nacionalne interese, pokazali da nismo genocidni narod - rekao je srpski premijer u Skupštini Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, poručio je danas u parlamentu da je Predlog budžeta za narednu godijnu ozbiljan i odgovoran, da je Vlada Srbije uspela da spreči bankrotstvo, da u ovoj godini iz recesije uđe u period dinaičnog rasta, te da nam u 2016. predstoji još dinamičniji rast.

- Ova godina ostaće upamćena po tome što smo popravili položaj na Dujing listi, očuvali vitalne nacionalne interese, pokazali da nismo genocidni narod, da smo OEBS-om predsedavali na najbolji način i da smo uspeli da sačuvamo celovitu Srbiju u Uneskou - rekao je vučić.

VUČIĆ PORUČIO POSLANICIMA: Narodni muzej mora da bude gotov sledeće godine

Srbija, dodao je, uspela je da očuva regionalnu stabilnost da popravi odnos sa komšijama, rekavši da pritom pre svega misli na obeležavanje godišnjice Srebrenice, ali i da napravi dobar ambijent za još brži razvoj u narednoj godini.

Vučić je rekao i da je Vlada Srbije pred važnom odlukom koju sutra treba da donese u vezi sa privatizacijom Telekoma.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Sutra imamo poslednji sastanak sa privatizacionim savetnikom - rekao je Vučić napomenuvši da su mnogi to pitanje koristili za političke spletke i bacanje svakojakog kamenja na ministre i ljude iz vlade.

Ukazao je da je Srbija u prethodnom periodu uspela da sačuva punu stabilnost jedina je zemlja u kojoj, kako je rekao, nije ispaljen nijedan suzavac.

SKUPŠTINA USVAJA BUDŽET! Vučić obrazlaže predlog srpskim poslanicima

- Srbija uspela da sačuva apsolutni mir i stabilnost, uprkos svim negativnim prognozama - kazao je premijer i dodao će Srbija i u 2016. ući sa dobrim vestima, sa otvorenim poglavljima, što je veoma važno za priliv stranih investicija.

premijer je takođe rekao da je rešavanje sudbine RTB Bora jedan od najvećih problema, da je potreban strateški partner, ali da niko neće da uđe u tu kompaniju zbog loših uslova na svetskom tržištu.

Foto: Promo RTB Bor Foto: Promo RTB Bor

- Potreban nam je strateški partner, ali ne možemo da ga nađemo i to nije neuspeh vlade. Niko na svetu neće da uđe u to zbog loših uslova na tržištu, niske cene bakra - rekao je Vučić tokom skupštinske rasprave o Predlogu budžeta za 2016. godinu.

On je rekao da se u svetu zatvaraju rudnici bakra i otpuštaju radnici jer je cena čelika na najnižem nivou, kao i cena bakra i nafte.

- To su realni problemi s kojim ćemo da se suočavamo - rekao je Vučić i dodao da je svako ko može da pomogne dobrodošao.

On je, osvrćući se na kritike da još nije rešeno pitanje 17 preduzeća u restrukturiranju, rekao da su ta preduzeća uništavana godinama unazad.

Foto: Tanjug/ Marko Đoković Foto: Tanjug/ Marko Đoković

- Da nam možda niste ostavili Železaru koja je mogla da radi, stočni fond takav da su krave progovorile koliko im je dobro bilo... ništa niste od toga i danas neko mora da rešava te probleme - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rakela

    9. decembar 2015 | 19:26

    Srbija nije vise zemlja od koje svi okrecu glavu, sada nas uvazavaju.

  • Maca

    9. decembar 2015 | 19:56

    Mozemo raci da je, uprkos svemu, jedna uspesna godina za nama.

  • Gorana

    9. decembar 2015 | 20:44

    Srbija je u toku 2016 godine jako puno napredovala. Moramo zahvaliti Premijeru jer je on najzasluzniji za to!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA