SRBIJA JE APSOLUTNO SPREMNA ZA PREGOVORE: Ovo je poručio premijer Vučić!

- Gotovo dve godine nakon formalnog pokretanja pristupnih pregovora sa EU, Srbija će otvoriti prva dva poglavlja, poglavlje 32 posvećeno finansijskoj kontroli i poglavlje 35 koje se bavi Kosovom - rekao je Vučić

Srbija je apsolutno spremna za otvaranje poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, ocenio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.
- Gotovo dve godine nakon formalnog pokretanja pristupnih pregovora sa EU, Srbija će otvoriti prva dva poglavlja, poglavlje 32 posvećeno finansijskoj kontroli i poglavlje 35 koje se bavi Kosovom - rekao je Vučić u razgovoru za Blic.

Ističući da Srbiju sutra čeka važan i veliki događaj, Vučić je naglasio da otvaranjem poglavlja Srbija dospeva na nepovratni put ka EU i da time jasno pokazuje kojem i kakvom tipu društva želi da pripada.
Kako je dodao, otvaranje poglavlja je i značajan "signal sa srpsku ekonomiju, vladavinu prava..."
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP


Rekavši da napredak Srbije ne prate samo EU, već i SAD, Japan i druge zemlje, Vučić je istakao da je "napredak ka EU garancija dokle je Srbija stigla".
- Ovo je dokaz da Srbija postaje uređenija i da će biti bolja za svoje građane - ocenio je premijer.
Kako je naglasio, unutrašnje probleme u svim oblastima društva ubuduće ćemo moći da rešavamo efikasnije.
- Bićemo uređena i uređenija zemlja nego što smo bili do danas. Sve to će nas podstaći da još više radimo i da idemo napred - poručio je premijer Srbije.
Foto: Tanjug

Foto: Tanjug


Na pitanje da li je Srbija spremna za poglavlja 32 i 35, Vučić je rekao da smo za poglavlje 32 apsolutno spremni i da očekuje da ćemo ga brzo zatvoriti.
Što se tiče poglavlja 35, premijer je rekao da je to poglavlje vrlo teško i da će trajati do kraja procesa pristupanja Srbije EU.
- Neće biti lako, ali se ne plašimo rada. Nema lakih rešenja, a naši građani će morati to da razumeju - istakao je Vučić.
On je rekao da ne spada u one koji licitiraju datumima, te stoga ne želi da govori kada će Srbija postati članica EU.
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP


- Kada sam rekao da posao u pregovorima možemo da završimo pre kraja 2019. godine, mislio sam na naš deo posla, na ono šta smo se obavezali. Neke druge zemlje su u tome uspele, možemo i mi jer nismo slabiji ni u čemu od njih - poručio je premijer.
Kako je rekao, pripremni proces je trajao duže zbog nekih prethodnih vlada ali i "zbog naše specifičnosti koja se odnosi na Kosovo, a koju druge zemlje nemaju".
- Neće biti lako, ali naše je da radimo i da sve završimo do kraja 2019. godine, pa neka onda EU donese odluku da li je Srbija sve uradila i da li je prihvatljiva kao partner - zaključio je Vučić.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    Najteze je u źivotu glumiti dobraka i postenog člověka jer to nikad niko ne dokáže i nije dokázal dok je na politickoj vlasti. Nije lako uraditi své ono sto neces vrátil bi se ali vracanja nemá i na krajů ispljuvacete svi tvoji najblizi saradnoci jer neko mora

  • Crni

    Nije Srbija spremna ti si spreman

  • RUS

    Dva najteza poglavlja na pocetku. Samo hrabro.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima