OPET PROBLEM SA FALKONOM? Avion Vlade Srbije u kom je bio Vučić nije mogao da sleti u Beograd

Problematični avion Vlade Srbije, "Falkon", u kome je bio premijer Srbije Aleksandar Vučić zbog magle nije uspeo da sleti na beogradski aerodrom

Problematični avion Vlade Srbije, "Falkon", u kome je bio premijer Srbije Aleksandar Vučić zbog magle nije uspeo da sleti na beogradski aerodrom, i preusmeren je za Niš.

HIT IZJAVA DAČIĆA: Kako je preživeo let vladinim avionom u kojem je gledao SMRTI U OČI nasmejaće vas do suza!

Kako prenosi "Alo!" avion Vlade Srbije" "falkon", u kojem se nalazio premijer Aleksandar Vučić, posle više kruženja nad Begradom nije uspeo da sleti na Aerodrom "Nikola Tesla", te je morao da produži a Niš!

OVE TAJNE KRIJE VLADIN AVION: Evo kako su Karadžić, Ćosić i Milošević LUDOVALI u falkonu i polivali tablu RAKIJOM!

Problematični "Falkon", koji je star više od 30 godina, nema opremu za lošu vidljivost od 400 metara koliko je bila u tom trenutku na pisti beogradskog aerodrom"Nikola Tesla". Pposlednjih godina imao je čitav niz kvarova, pa i incidentnih situacija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

TOMA GLEDAO SMRTI U OČI: Najnoviji detalji KVARA vladinog aviona - PADAO JE DVA KILOMETARA iznad Hrvatske!

Jedna od najdramatičnijih situacija dogodila se u maju ove godine, kada je tim avionom u Vatikan letep predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa svitom, pošto se ugasio jedan od motora, pa su morali da se vrate za Beograd.

Nikolićevi savetnici pre nekoliko dana podneli su krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog ugrožavanja bezbednosti vazdušnog saobraćaja.

Foto: aviosluzba.gov.rs, Tanjug/Dragan Stanković Foto: aviosluzba.gov.rs, Tanjug/Dragan Stanković

I prethodna vlast je imala problema s "falkonom", pa je jednom prilikom 2010. tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac kasnio bog kvara na avionu, a Mirko Cvetković, koji je u to vreme bio premijer, morao je da se vrati s leta za Bugarsku je je pilot detektovao "nedozvoljene potrese na letetlici".

Godinu dana kasnije tadašnji šef diplomatije Vuk Jeremić kasnio je iz Pariza pošto je mahinačrima trebalo i sata da poprave kvar.

Foto: aviosluzba.gov.rs Foto: aviosluzba.gov.rs

"Falkon" je zakazao i novembru 2012. godine, kada se Vučić iz posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima vratio avionom šeika Muhameda bin Zejida el Nahjana, a mesec dana kasnije je Ivica Dačić, tadašnji premijer, kasnio na Kipar zbog kvara.

Priča o kupovini novog "Falkona" bila je aktuelna još 2012. godine, ali je premijer to odmah stopirao, zbog velikih troškova, pošto avion tog tipa košta oko 30 miliona evra.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo! /flyfromnis.blogspot.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirce

    15. decembar 2015 | 13:31

    Zbog magle je bilo mnogo bezbednije sleteti na niski aerodrom i pametno se postupilo.

  • Борис

    15. decembar 2015 | 12:58

    Мислим да овај пут није био квар већ стварно лоша видљивост.

  • boza zvani pub

    15. decembar 2015 | 14:07

    Magla je strasna i vidljivost je smanjena ne vidite cak ni coveka koji prolazi pored vas...Mislim da je u ovom slucaju priroda ta koja je presudila da avion sleti u Nis...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA