• 71

STEFAN NEMANJA DOBIJA SPOMENIK U BEOGRADU! Evo gde će Srbi moći da mu se dive

- Beograd nema spomenik Nemanjićima, ako se izuzme spomenik Dušanovom zakoniku ispred Palate pravde. To pokazuje naš odnos prema sopstvenoj istoriji koji moramo da promenimo - navodi se u nalogu premijera Srbije

  • 71

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je inicijativu Skupštini grada Beograda da se osnivaču srpske srednjovekvne države i rodonačelniku loze Nemanjića, Stefanu Nemanji, podigne spomenik u parku Manjež, saopštila je danas Gradska uprava.
ZAŠTO JE SVAKI NEMANJIĆ BIO STEFAN? Kladimo se da nemate pojma! (FOTO)

U predlogu koji je premijer, kao građanin, uputio Komisiji za spomenike i nazive ulica i trgova navodi se da se podizanjem spomenika velikom županu pokazuje poštovanje prema srpskoj državnosti i čuvanju nacionalnog identiteta.
KOLIKO SRBA POTIČE OD STEFANA NEMANJE? Nauka dokazala da je svaki Irac kraljev sin, a šta je sa nama?! (FOTO)
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


"Beograd nema spomenik Nemanjićima, ako se izuzme spomenik Dušanovom zakoniku ispred Palate pravde. To pokazuje naš odnos prema sopstvenoj istoriji koji moramo da promenimo. Nemanjići su vladali Srbijom više od 200 godina i od male i rascepkane kneževine stvorili su moćnu carevinu i najveću državu na Balkanu", navodi se u predlogu premijera.
Vučić je u predlogu naglasio da je Srbija posle decenije posrtanja pronašla svoje mesto u svetu, te da postaje činilac stabilnosti u regionu.
"Krupnim koracima Srbija korača ka članstvu u EU, čuvajući svoje veze sa tradicionalnim prijateljima. Ekonomski i privredno se stabilizuje i gradi svoje institucije, a podizanjem spomenika osnivaču svoje države pokazuje da poštuje sve one koji su svoj život i delo ugradili u njene temelje", istakao je Vučić u predlogu.
On je naveo da je park Manjež, pored kojeg se nalazi Nemanjina ulica, u kojoj su Vlada Srbije i najznačajnije državne institucije, pravo mesto za spomenik Stefanu Nemanji, te da zato moli gradsku komisiju da razmotri njegov predlog.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pablo

    Gdje je Nemanja rođen i kako mu se država zvala?

  • Micko

    Zar jos uvek narod misli dabi trebalo stranac da vlada Srbijom umesto da ponovo budemo kao Nekad Kraljevina vratimo ponovo Nemanjice i budimo svoji na svome

  • Dejan B.

    Bravo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima