SLUČAJ NEDIĆ JE UVOD U POMILOVANJE LJOTIĆA! Borko Stefanović predlaže HITNU izmenu Zakona o rehabilitaciji

Samostalni poslanik je u parlamentu objasnio da je to neophodno kako bi se sudovima omogućilo da se odbrane od anticivilizacijskih pokušaja rehabilitacija ličnosti koje su progonile ljude druge nacije, drugačijeg mišljenja i antifaštiste

  • 51

Samostalni poslanik Borislav Stefanović, predložio je danas parlamentu da u dnevni red nove sednice uvrsti izmene Zakona o rehabilitaciji kako bi se, kako je rekao, onemogućio pokušaj pokretanja postupka rehabilitacije onih koji su sarađivali sa okupatorima i progonili antifašiste. Taj Stefanovićev predlog skupština nije prihvatila.

NEDIĆ NE ZASLUŽUJE REHABILITACIJU: Zurof poručio da bi to bila uvreda za NACISTIČKE ŽRTVE

Stefanović je u parlamentu je objasnio da je to neophodno kako bi se sudovima omogućilo da se odbrane od anticivilizacijskih pokušaja rehabilitacija ličnosti koje su progonile ljude druge nacije, drugačijeg mišljenja i antifaštiste.

Osnivač pokreta Levica Srbije je prilikom utvrđivanja dnevnog reda rekao i da je "pokušaj rehabilitacije Milana Nedića uvod u pokušaj da se rehabilituje Dimitrije Ljotić", dodajući da se "ne treba čuditi ako se zatraži i rehabilitacija Aćif efendije".

Stefanović je do nedavno bio funkcioner DS, a sada je u procesu registrovanja pokreta "Levica Srbije".

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanska i Saveznička Srbija

    21. decembar 2015 | 19:05

    Stefanović je sasvim u pravu. Rehabilitacija Milana Nedića ne dolazi u obzir. Čak je rehabilitacija Draže Mihailovića u Maju ove godine bila sporna ali rehabilitacija Nedića ne dolazi u obzir. Pokretaći Rehabilitacija Draže Mihailovića i Milana Nedića misle samo na sebe a ne na državu i Srpski Narod. Bila bi ogromna sramota ako bi rehabilitacija notornog Generala Milana Nedića bila prihvacena. Ja mislim da treba zaustaviti sve rehabilitacije koje su u procesu. Bilo bi dobro Ustavnim Sudom zabraniti sve rehabilitacije u Srbiji. Draža Mihailović i Milan Nedić naneli su Srbima i Srbiji ogromnu štetu tokom Drugog Svetskog Rata. Sada 21. veku rodjaci Mihailovića i Nedića ponovo svesno ili nesvesno rade štetu Srbima i Srbiji. Gospodin Dr. Lune i Bošnjacki Fašista "Bosna" je jedna te ista osoba.

  • TT

    21. decembar 2015 | 20:34

    Šta Srbija i Srbi imaju sa takvim rehabilitacijama? A šta Nemci i to pre svega neonacisti na to kažu? Neka ga oni "rehabilituju i u zvezde dižu". Uostalom njihov je sluga bio, kao i njihova podvala Srbima i Srbiji.

  • Sulejman Velicanstveni

    21. decembar 2015 | 14:38

    Gde mi idemo, tesko nama, rehabilituju se "licnosti" koje su progonile I ubijale druge nacije a na sva zvona zvonimo I pricamo o saradnji I pomirenju Bosnjaka I Srba, Hrvata I Srba, Albanaca I Srba itd. Znaci nema nikakve iskrenosti u toj prici, to su samo bajke kao I uvek, samo s tom razlikom sto u pravim bajkama je kraj srecan a u ovim bajkama kraj je na zalost krvav, a krvav je zato sto se uvek pod plastom izmirenja I "bratstva I jedinstva" uvek krije priprema da se nekom narodu podmuklo ucini zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA