Vučić i Zorana Mihajlović PROVOZALI SU SE srpskim BRZIM VOZOM! Evo kako će izgledati pruga Beograd-Budimpešta (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić pridružio se danas na železničkoj stanici u Petrovaradinu predstavnicima Kine, potpredsednici vlade Zorani Mihajlović i novinarima, koji vozom putuju iz Beograda u Novi Sad, a koji će proći vozom relaciju od Petrovaradina do Ranžirne železničke stanice Novi Sad

Premijer Aleksandar Vučić pridružio se danas na železničkoj stanici u Petrovaradinu predstavnicima Kine, potpredsednici vlade Zorani Mihajlović i novinarima, koji vozom putuju iz Beograda u Novi Sad na predstavljanje projekta modernizacije pruge Beograd - Budimpešta.
Vučić će proći vozom relaciju od Petrovaradina do Ranžirne železničke stanice Novi Sad, gde će se obratiti novinarima.

Ministarka Mihajlović, predsednik Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine Vang Siaotao, ambasadori Kine i Mađarske u Beogradu, Li Mančang i Atila Pinter, predstavnici srpskih železnica, Saobraćajnog instututa CIP i kineskog konzorcijuma krenuli su Štadlerovim vozom iz Beograda ka Novom Sadu.
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič


U vozu su i predstavnici medija, a promocija projekta zakazana je za podne.


Ministarstvo građevinarstva je najavilo da se početak radova očekuje u 2016. kada bude završena projektna dokumentacija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič


Dužina pruge na trasi Koridora 10 između Beograda i Budimpešte je oko 350 kilometara, od čega je 184 km na teritoriji Srbije i 166 km na teritoriji Mađarske.
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič


Kako je ranije najavljeno, nakon modernizacije pruge Beograd-Budimpešta vreme putovanja između dva grada će skratiti sa osam na manje od tri sata, a vozovi će na toj relaciji postizati brzinu od oko 200 kilometara na sat.
(M. P.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    Sto nisu uzeli bezpovratnu kartu .

  • tor

    bot party? severna koreja je raj za vas, al necete ga majci, dzaba.

  • Sokolica

    Modernizacija železnice je veoma bitan projekat za Srbiju. Hvatamo korak sa Evropom.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima