VANREDNI IZBORI NISU TEMA! Evo šta Ružić kaže o zahtevu za HITAN sastanak Vučića i Dačića

- SPS kao državotvorna stranka želi da definiše orijentire buduće saradnje sa SNS na polju reformskih procesa i očuvanja političke stabilnosti i evropskih vrednosti - rekao je potpredsednik ove stranke

  • 3

Potpredsednik SPS Branko Ružić izjavio je da sastanak socijalista i naprednjaka koji je inicirao Ivica Dačić nema veze sa eventualnim raspisivanjem parlamentarnih izbora i formiranjem budućih koalicija.

Ružić je za Danas rekao da SPS, kao državotvorna stranka želi da definiše orijentire buduće saradnje sa SNS na polju reformskih procesa i očuvanja političke stabilnosti i evropskih vrednosti.

DAČIĆ TRAŽI HITAN SASTANAK S VUČIĆEM: Želi razgovor o nastavku saradnje SPS i SNS

Navodeći da je SPS najkorektniji koalicioni partner na političkom nebu Srbije, Ružić je ocenio da je poslanička grupa socijalista veoma aktivna u afirmisanju politike vlade, obrazlaganju zakoskih predloga i argumentovanoj raspravi o svim pitanjima od značaja za zemlju.

Sa konstatacijom da je SPS do sada negovao pasivnu politiku, "da se ne vidi i ne čuje", osim kada treba da podrži stavove vlade, Ružić se nije složio, ističući da je dvema velikim spoljnopolitičkim pobedama Srbije - UNESCO i OEBS, pečat dao SPS.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Tu je, kako tvrdi, i uspeh na polju evropskih integracija, dok se na polju energetike "rade brojni projekti kojima je pun doprinos dao kadar SPS iz ove i iz prethodnih vlada".

VUČIĆ: Biću spreman da se sklonim, kad narod bude pokazao da ne želi ovu Vladu

Ružić navodi da saobraćajna infrastruktura dobija finalne obrise na Koridoru 10, zahvaljujući velikoj pokretačkoj snazi nekadašnjeg ministra iz redova SPS Milutina Mrkonjića i strateškoj viziji koju je demonstrirao, ali i kreditima koji su uspešno ispregovarani sa međunarodnim finansijskim institucijama za vreme njegovog mandata.

- SPS je dao i veliki doprinos u resoru zdravstva i to su samo naznake svega čime se SPS može podičiti i zahvaljujem na prostoru da pokažem da SPS nije pasivan. Čak naprotiv, ali ponekad skromno tih - tvrdi Ružić.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ružić se osvrnuo i na, kako je rekao isfabrikovane afere koje se vezuju za socijaliste, navodeći da je sramno to što se radi na diskreditaciji SPS, te da smatra da i sama stranka često vrlo ležerno i ćutljivo prelazi preko svega toga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    24. decembar 2015 | 14:21

    Ružiću,boga ti, ni sam ne veruješ u to što moraš,radi vadjenja /svojih/flekica,da pričaš.

  • Demagog

    24. decembar 2015 | 15:19

    Ceka Ruzic prodaju Zivkovica sta ga briga za sps!

  • nebitnaa

    27. decembar 2015 | 09:12

    saragjujte u interesu srbije neka samo mihajlovicka proda sve vredno i da u fond za ono sto je unistila nase kuce zdravlje spasi kako moze da se uopste pojavljuje i smeje bruka vas vucicu ona je beniton dama guci armani navreme je zamolite da se sama skljoni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA